2013. augusztus 18., vasárnap

SZÉPY FAHÉJAS KEKSZE

Hamar elkészíthető, műanyag vagy fém dobozban hosszú ideig elálló, amúgy belül omlós, kívül ropogós finom sütemény, Szépségtár recept, köszönöm.
Hozzávalók:

60 dkg liszt
2 tojás
20 dkg barna cukor
20 dkg vaj
1 evőkanál vaníliakivonat
2 kiskanál sütőpor
2 kiskanál fahéj
csipet só

A hempergetéshez:
4 kanál cukor
2 kiskanál fahéj

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vajjal, a vaníliakivonattal, majd hozzákeverjük a sütőporral, fahéjjal és sóval elkevert lisztet.
Selymes, illatos tésztát gyúrunk, diónyi darabokat szaggatunk ki belőle, golyókká formáljuk, meghempergetjük a fahéjas cukorban, majd tisztes távolságra egymástól sütőpapíros tepsibe helyezzük.
180 fokos sütőben 6-8 perc alatt megsütjük a kekszeket.
A sütésidő függ a kekszek nagyságától.
Személyes véleményem: én valamivel kevesebb lisztet használtam, gondolom sok függ a tojások nagyságától illetve a liszt minőségétől, továbbá én több fahéjat teszek bele mint az eredeti recept.

Most pedig üljetek le és fogyasszatok el pár fahéjas kekszet egy bögre valódi, Apácáról szedett mentateával ennek a tónak a partján.

8 megjegyzés:

  1. Nem hiszed el, de a hétvégén én is pont ezt a kekszet készítettem el. :D Annyira ízlett, hogy már egy darab sincs belőle. :)
    Szívesen kortyolgatnám én is a mentateát a tó partján, szép hely. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez egy finom és laktató keksz, az egybeesés pedig tetszik :-)

      Törlés
  2. Tetszik nagyon a keksz,elcsábulok azt hiszem:-). Jó is lenne ott a tóparton ropogtatni belőlük:-)

    VálaszTörlés
  3. Te direkt nem raktál bele margarint? Jó sok kalóriát meg lehet így spórolni, és ha így is jó, akkor ezt a receptet használnám. Köszi! Móni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Móóóóóóóóóóóóóóóni!!! kifelejtettem azsiradékot, én vajat tettem bele, nem margarint(azt majdnem soha nem használok) bocsesz, javítva van

      Törlés
  4. Ez a háttér! Irigyellek, ha itt laksz. Éva

    VálaszTörlés