2013. október 2., szerda

ZOLI AJVÁRJA




A hegyen Zoli ajvárt főzött, én és Nagyildi segédkeztünk, aprítottuk a hozzávalókat, daráltuk a zöldségeket, kevertük a fortyogó masszát.
A hozzávalókat ízlés szerint, elképzelés alapján adagoltuk, a végtermék ettől eltekintve igen ízletes lett.
Hozzávalók:

5 kg kápiapaprika
3 kg paradicsom
2 kg vöröshagyma
1/2 l olaj

bors
3-4 kanál cukor
3-4 kanál 9%-os ecet

A hozzávalókat megtisztítjuk, ledaráljuk.
Az olajon megdinszteljük a hagymát, utána hozzáadjuk  a paprikát, majd a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg majdnem a felére apad és kellőképpen besűrűsödik. Az utolsó 10 percben cukrozzuk, ecetezzük.
Alaposan sterilizált üvegekbe töltjük, először vizesdunsztba, aztán szárazdunszba tesszük.
Pörkölt alapokhoz, tartalmas levesek ízesítésére, vagy csak kenyérre kenve kitűnő étel.
Ebből a mennyiségből 16 darab 4 dl-es üveg telt meg.

Mivel a recept egyszerű és gyors volt, mellékelek pár extra fotót!




4 megjegyzés: