2014. október 5., vasárnap

Cseresznyés-mákos-diós rakott palacsintatorta

A cseresznye az egyik kedvenc gyümölcsöm, szezonkor irdatlan mennyiséget fogyasztok belőle nyeresen is, de különböző desszertekbe bújtatva is.
Hozzávalók:
15-18 palacsinta
A diókrémhez:
20 dkg darált dió
5 dkg cukor
3,5 dl tej
narancshéj
A mákkrémhez:
15 dkg darált mák
2 dl tej
10 dkg cukor
citromhéj
mazsola
A cseresznyekrémhez:
2 kanál étkezési keményítő
3 dl tej
5 dkg cukor
25 dkg magozott cseresznye
A csokimázhoz:
5 dkg porcukor
2 kanál kakaópor
1/2 kanál vaj
1 kanál víz
 Elkészítjük a palacsintákat.
A diókrémhez  összefőzzük az alapanyagokat. 
Ugyanezt tesszük a mákkrém alapanyagaival is.
Az étkezési keményítőt összekeverjük kevés hideg tejjel, majd belecsorgatjuk a forrdogáló többi tejbe, amihez hozzáadtuk a cukrot is. Amikor bugyogva fő és bevastagszik beleszórjuk a gyümölcsöt, de már többet nem főzzük.
 A csokimázhoz felfőzzük a vízzel összekevert porcukrot és kakaót. 1-2 perc forralás után beledobjuk a vajat és félrehűzzuk a tűzről.
Szép sorban megkenjük a palacsintákat a krémekkel, végezetül leöntjük a csokiöntettel. Ez egy valódi kalóriabomba, de igen finom desszert. Tartalmasabb levesek után főfogásnak is fogyaszthatjuk. Hidegen-melegen egyaránt finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése