2015. január 11., vasárnap

Vörösáfonyás, pörkölt diós kecsketúró krém képviselőfánkba töltve

Ezt az ételt megálmodtam, emiatt feltétlenül el kellett készítsem, az eredmény pedig felül múlta minden várakozásomat. Készítsétek el ti is, megéri. Egyszerű és nagyszerű!


Hozzávalók:
A képviselő fánk tésztájához:
2 dl tej
20 dkg liszt
12 dkg vaj
6 tojás
csipet só
A túrókrémhez:
25 dkg friss kecsketúró
1 marék aszalt vörösáfonya (vagy mazsola)
1 marék pirított dió
2 dl tejszín
só, bors
1 marék metélőhagyma
Elkészítés:
A tejet feltesszük főni a vajjal és a sóval. Amikor forr hozzáöntjük az egész lisztmennyiséget, majd gyors mozdulatokkal összekeverjük.  Lassú tűzön folyton kevergetve 3-4 percig főzzük. A massza  sűrű, pépes, nehezen keverhető, de ez ilyen kell legyen.
Akkor jó amikor az edény falára kissé ráragad a tészta és sercegő, pattogó hangot ad.
Levesszük a tűzről és pár percet hűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. Addig ne adjuk hozzá a következő tojást amíg a massza fel nem veszi az előzőt.
Végezetül habzsákba töltjük és egy zsírpapíros tepsibe kis halmokat nyomunk belőle.
A sütőt előmelegítjük 200 C fokra, a fánkokat körülbelül 25 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük. A sütő ajtaját ne nyitogassuk, mert a fánkok "összeesnek"!
Ha megsültek még azon melegében levágjuk a tetejüket.
Ha kihűltek tölthetjük édes vagy sós töltelékkel.
A krémhez összekeverjük a túróval a tejszínt, hozzáadjuk a gorombára darabolt diót és áfonyát, a felvágott metélőhagymát, sózzuk, borsozzuk.
Nyomózsák segítségével megtöltjük a kihűlt fánkokat.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése