A csokoládé mousse receptjét Gesztenyétől vettem, de mivel a tortát szállítanom kellett még hozzáadtam zselatint is.
Nagyon finom, könnyed desszert, ami ráadásul gluténmentes is. Aki gluténmentesen táplálkozik az külön figyeljen oda, hogy a receptben használt csokoládé és a pillecukor is GM legyen.
Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortaformához:
A tortalaphoz:
4 tojás
4 kanál cukor
8 kanál sötét kakaópor
3 kanál olaj
1/2 csomag sütőpor
A barnacsokoládé krémhez:
15 dkg pillecukor
5 dkg vaj
20 dkg csokoládé (én most tejcsokit használtam)
0,6 dl tej
0,5 dl barnarum
4 lap zselatin
4 dl tejszín
A fehércsokis krémhez:
ugyanazok mint fentebb, de fehér csokoládét és fehér rumot használunk
A díszítéshez:
kakaópor
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, belecsorgatjuk az olajat, hozzáadjuk a sütőport, a kakaóport és sütőpapíros tortaformában 170 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Vigyázzunk, ne süssük túl, 10 perc sütési idő után már nézzük meg s ha szükséges még hagyjuk a sütőben pár percig.
A krém hozzávalóit a tejszín és a zselatin kivételével lábasba tesszük, lassú tűzön, folytonosan kevergetve felolvasztjuk.
A zselatin 5 percre hideg vízbe áztatjuk majd a forró csokoládéhoz adjuk. Langyosra hűtjük.
Közben keményre verjük a tejszínt és lazán belekeverjük a csokoládés masszát.
A kihűlt tortalapot csinos tálra heleyzzük, körépattintjuk a tortakarikát. Rákenjük az első réteg csokoládéhabot, majd szépen elsimítjuk a tetejét. Hűtőben megdermesztjük.
A fentebb leírt módon járunk el a fehér csokoládéhabbal is, majd a megdermedt tortára kenjük.
Tálalás előtt eltávolítjuk a tortakarimát, tisztára mosott, száraz kis csipketerítőt fektetünk a tetejére (vagy papírsablont) és szűrő segítségével kakaóporral jól beszórjuk.
A csipkét óvatosan eltávolítjuk a tortáról, éles késsel felszeleteljük. Minden szelet előtt hideg vízbe mártjuk a kést, majd letöröljük.
A terítőt meleg, mosószeres vízben pillanatok alatt tisztára lehet mosni.
Nagyon finom, könnyed desszert, ami ráadásul gluténmentes is. Aki gluténmentesen táplálkozik az külön figyeljen oda, hogy a receptben használt csokoládé és a pillecukor is GM legyen.
Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortaformához:
A tortalaphoz:
4 tojás
4 kanál cukor
8 kanál sötét kakaópor
3 kanál olaj
1/2 csomag sütőpor
A barnacsokoládé krémhez:
15 dkg pillecukor
5 dkg vaj
20 dkg csokoládé (én most tejcsokit használtam)
0,6 dl tej
0,5 dl barnarum
4 lap zselatin
4 dl tejszín
A fehércsokis krémhez:
ugyanazok mint fentebb, de fehér csokoládét és fehér rumot használunk
A díszítéshez:
kakaópor
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, belecsorgatjuk az olajat, hozzáadjuk a sütőport, a kakaóport és sütőpapíros tortaformában 170 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Vigyázzunk, ne süssük túl, 10 perc sütési idő után már nézzük meg s ha szükséges még hagyjuk a sütőben pár percig.
A krém hozzávalóit a tejszín és a zselatin kivételével lábasba tesszük, lassú tűzön, folytonosan kevergetve felolvasztjuk.
A zselatin 5 percre hideg vízbe áztatjuk majd a forró csokoládéhoz adjuk. Langyosra hűtjük.
Közben keményre verjük a tejszínt és lazán belekeverjük a csokoládés masszát.
A kihűlt tortalapot csinos tálra heleyzzük, körépattintjuk a tortakarikát. Rákenjük az első réteg csokoládéhabot, majd szépen elsimítjuk a tetejét. Hűtőben megdermesztjük.
A fentebb leírt módon járunk el a fehér csokoládéhabbal is, majd a megdermedt tortára kenjük.
Tálalás előtt eltávolítjuk a tortakarimát, tisztára mosott, száraz kis csipketerítőt fektetünk a tetejére (vagy papírsablont) és szűrő segítségével kakaóporral jól beszórjuk.
A csipkét óvatosan eltávolítjuk a tortáról, éles késsel felszeleteljük. Minden szelet előtt hideg vízbe mártjuk a kést, majd letöröljük.
A terítőt meleg, mosószeres vízben pillanatok alatt tisztára lehet mosni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése