2016. április 20., szerda

Répatorta azaz carrot cake


Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához
A tésztához:
3 tojás
15 dkg cukor
2 dl napraforgó olaj
20 dkg liszt
20 dkg reszelt sárgarépa
1 csomag sütőpor
1 kk fahéj
10 dkg rumba áztatott mazsola
A krémhez:
25 dkg mascarpone
15 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
1 kk vanília kivonat
A díszítéshez ételfesték

A torta elkészítése pofonegyszerű.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, belecsorgatjuk az olajat, majd hozzávegyítjük a reszelt sárgarépát, a lecsöpögtetett mazsolát és a lisztet, amiben előzöleg elkevertük a sütőport és a fahéjat.
Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük a masszát és 175 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 40 perc).
Kihűtjük és három lapra vágjuk.
A krém hozzávalóit habosra keverjük, kiveszünk 1-1 kanál krémet, amit piros illetve zöld ételfestékkel színezünk. A krémmel megkenjük a lapokat, a tetejére tetszőleges "répaformát" nyomunk a színezett krémmel. Lehet nektek szebben sikerül, mint nekem.
Szaftos, édes, laktatós sütemény. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése