Hozzávalók 8 darabhoz:
7.5 dkg liszt
3 dkg fekete kakaópor
15 dkg cukor
10 dkg vaj
0,7 dl vörösbor
2 egész tojás
1 kk sütőpor
1 kk vanília kivonat
3 dkg pirított dió
10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
csipet só
A vörösbort felforraljuk a cukorral, a kakaóval, a sóval és a vajjal. 2-3 perc főzés után kihűtjük, 0,75 dl-t félreteszünk, a többihez egyenként belevegyítjük a tojásokat, az apróra vágott csokoládét és pirított diót. Végezetül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Muffin papírformákat a muffinsütő öblébe helyezünk és elosztjuk bennük a csokoládés masszát.
180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrízzük, hogy megsültek-e.
A muffinokat rácsra tesszük, kihűtjük, majd meglocsoljuk a maradék vörösboros csokoládészósszal.
A receptet Laura Adamache-tól olvastam, az övé dió nélkül készült.
Nagyon-nagyon finom, zamatos, tömény csokoládés édesség.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése