2017. április 23., vasárnap

Zsályás-tejszínes gombás nyúl

Hozzávalók 6 személyre:
1 nyúl (1,25-1,5 kg)
25 dkg champignon gomba
2 fej vöröshagyma
2-3 cikk fokhagyma
2 kanál kacsazsír
7-8 levél friss zsálya
3 dl tejszín
2 dl fehér bor
1 kk étkezési keményítő

bors

A nyulat kicsontozzuk és diónyi darabokra vágjuk, a gombát vékonyra szeleteljük, a hagymát apróra kockázzuk, a zsályát felaprítjuk.
A zsíron megdinsztejük a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a zsályát és még pár percig pirítjuk, majd rádobjuk a húst, sózzuk-borsozzuk. Lassú tűzön, folyton kevergetve kissé megpároljuk, majd felöntjük a borral  és lefedve készre főzzük. A legvégén rászórjuk a gombaszeleteket és még 5 percig pároljuk. A keményítőt elkeverjük a tejszínnel, ráöntjük a húsra és pár percig forralva besűrűsítjük.
Zöldséges cous cous-al tálaltam, de természetesen főtt rizzsel, vajas krumplipürével, vagy nokedlivel is fogyaszthatjuk.
Nagyon finom, annak is ajánlom, aki nem szívesen eszi a nyúlhúst, ez után biztosan megváltozik a tapsifüles fogyasztásáshoz fűződő előítélete.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése