Már harmadszor készítem el ilyen módon, számomra ez a legfinomabb egyben sült karaj, amit valaha ettem. A páctól fűszeres-zamatos lesz, nem szárad ki a hús, hidegen-melegen egyaránt fogyasztható.
Hozzávalók:
1 kg karaj
A páchoz:
1 kk mustárpor
1 kk mustár
1 kk gyömbérpor
3-4 cikk zúzott fokhagyma
1 apróra vágott kis hagyma
2-3 kanál szójaszósz
1-2 kanál halszósz
chili ízlés szerint
1 kk méz
A sütéshez:
2 kanál liba vagy kacsazsír
2 dl fehérbor
1 dl húsleves (vagy víz)
1 kis fej hagyma
A pác hozzávalóit jó alaposan kikeverjük, majd bevonjuk vele a karajdarabot. Zárható dobozban egy napot, de legalább 4-5 órát hideg helyen érleljük.
Felforrósítjuk a zsírt vaslábosban, vagy vastag falu edényben és a húst körbepirítjuk benne, amíg szép piros kérget nem kap, majd felöntjük a borral, a húslevessel, mellédobjuk a hagymát és lefedve lassú tűzön egy órát pároljuk. Egyszer-kétszer megforgathatjuk a húsdarabot. Ha a beleszúrt késpenge könnyen áthatol a húson, akkor kész van.
Tálra szedjük, beborítjuk fóliával és további 20-25 percet pihentetjük.
Hozzávalók:
1 kg karaj
A páchoz:
1 kk mustárpor
1 kk mustár
1 kk gyömbérpor
3-4 cikk zúzott fokhagyma
1 apróra vágott kis hagyma
2-3 kanál szójaszósz
1-2 kanál halszósz
chili ízlés szerint
1 kk méz
A sütéshez:
2 kanál liba vagy kacsazsír
2 dl fehérbor
1 dl húsleves (vagy víz)
1 kis fej hagyma
A pác hozzávalóit jó alaposan kikeverjük, majd bevonjuk vele a karajdarabot. Zárható dobozban egy napot, de legalább 4-5 órát hideg helyen érleljük.
Felforrósítjuk a zsírt vaslábosban, vagy vastag falu edényben és a húst körbepirítjuk benne, amíg szép piros kérget nem kap, majd felöntjük a borral, a húslevessel, mellédobjuk a hagymát és lefedve lassú tűzön egy órát pároljuk. Egyszer-kétszer megforgathatjuk a húsdarabot. Ha a beleszúrt késpenge könnyen áthatol a húson, akkor kész van.
Tálra szedjük, beborítjuk fóliával és további 20-25 percet pihentetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése