Hozzávalók:
5 tojás fehérje (150-170 g)
250 g cukor
1 csipet só
1 kiskanál ecet
350 g sózatlan, tisztított földimogyoró
25 g liszt
A töltelékhez:
Karamellizált sűrített tejkrém (dulce de leche)
A tojások fehérjét összekeverjük a cukorral, a sóval és az ecettel, gőz fölé állítjuk és kézi habverővel addig keverjük, amíg a tojáshab 70 C fokra melegedik. Ha nincs ételhőmérőnk, akkor ezt a hőfokot úgy tudjuk megállapítani, ha beledugjuk az ujjunkat a habba és az csípi azt. Ezt nevezik csípősre melegíteni.
A keverőtálat levesszük a gőzről és gépi habverő gyors fordulatán kőkeményre verjük.
A mogyorót száraz serpenyőben, folyton kevergetve illatosra pirítjuk, kihűtjük és finomra őröljük.
A lisztet és a darált mogyorót óvatosan a habba keverjük, alaposan összevegyítjük, de vigyázunk, hogy azt ne törjük össze.
Habzsákba szedjük, sütőpapíros tepsibe kis halmokat nyomunk, egymástól tisztes távolságot hagyva, mivel sütés közben a habcsókok megnőnek. A formázáskor keletkezett csúcsokat vizes ujbeggyel ellapítjuk.
130 C fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 45 percig sütjük.
A sütőből kivesszük a tepsit és hagyjuk kihűlni a mogyorós csókokat, csak utána töltjük.
Karamellizált sűrített tejkrémmel, dulce de leche-vel töltjük.
Fém vagy műanyag dobozba másnapra megpuhul, sokáig elálló finom csemege.
5 tojás fehérje (150-170 g)
250 g cukor
1 csipet só
1 kiskanál ecet
350 g sózatlan, tisztított földimogyoró
25 g liszt
A töltelékhez:
Karamellizált sűrített tejkrém (dulce de leche)
A tojások fehérjét összekeverjük a cukorral, a sóval és az ecettel, gőz fölé állítjuk és kézi habverővel addig keverjük, amíg a tojáshab 70 C fokra melegedik. Ha nincs ételhőmérőnk, akkor ezt a hőfokot úgy tudjuk megállapítani, ha beledugjuk az ujjunkat a habba és az csípi azt. Ezt nevezik csípősre melegíteni.
A keverőtálat levesszük a gőzről és gépi habverő gyors fordulatán kőkeményre verjük.
A mogyorót száraz serpenyőben, folyton kevergetve illatosra pirítjuk, kihűtjük és finomra őröljük.
A lisztet és a darált mogyorót óvatosan a habba keverjük, alaposan összevegyítjük, de vigyázunk, hogy azt ne törjük össze.
Habzsákba szedjük, sütőpapíros tepsibe kis halmokat nyomunk, egymástól tisztes távolságot hagyva, mivel sütés közben a habcsókok megnőnek. A formázáskor keletkezett csúcsokat vizes ujbeggyel ellapítjuk.
130 C fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 45 percig sütjük.
A sütőből kivesszük a tepsit és hagyjuk kihűlni a mogyorós csókokat, csak utána töltjük.
Karamellizált sűrített tejkrémmel, dulce de leche-vel töltjük.
Fém vagy műanyag dobozba másnapra megpuhul, sokáig elálló finom csemege.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése