2018. december 4., kedd

Ananászos, narancsszószos csirkemell


Hozzávalók 4 személynek:
kb 60 dkg kicsontozott csirkemell

bors
2-3 kanál liszt
2 kanál olaj
1 kanál vaj
1 dl fehérbor
3-4 dl narancslé
1 ananászkonzerv
10 dkg mazsola
A csirkemellett vékony, tenyérnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd belisztezzük mindkét oldalukat.
A vajat felforrósítjuk az olajban, majd a mellszeletek mindkét oldalát kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a lecsöpögtetett ananászdarabkákat, felöntjük a borral és a narancslével, majd lefedve puhára pároljuk. Ha szükséges sózzuk, az elpárolgott folyadékot pedig pótoljuk. Finom, édesen sós szószt kapunk.
Krumplipürével, főtt rizzsel tálalhatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése