Hozzávalók 4 adaghoz:
1 szál füstölt kolbász
50 dkg kelbimbó
1 kanál olívaolaj
2 cikk zúzott fokhagyma
1 kanál liszt
1 kiskanál pirospaprika
1 kiskanál köménymag
só, bors
A kelbimbó torzsáját kivágjuk, eltávolítjuk a külső elfonnyadt leveleket, a nagyobbakat kettévágjuk, az egészet alaposan megmossuk és lecsepegtetjük.
A kolbászt karikára vágjuk és megpirítjuk az olajban, rádobjuk a lisztet, a köménymagot és a fokhagymát és együtt kevergetve pár percig tovább pirítjuk. Végezetül megszórjuk a pirospaprika őrleménnyel és folytonosan kevergetve felöntjük 1,5 l hideg vízzel. Ha felforr sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a kelbimbót. Puhára főzzük.
Tejszínnel, tejföllel tálalva fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése