Hozzávalók 12 db-hoz (fél adag)
A tésztájához:
30 dkg liszt
1,5 dl langyos tej
2 dkg friss élesztő
csipet só
5 dkg cukor
1 tojás
5 dkg langyos, olvasztott vaj
A töltelékhez:
40 dkg tehéntúró
5 dkg cukor
2 tojás
5 dkg mazsola
1 kk vanília kivonat vagy 2 csomag vaníliás cukor
A tejbe kevés cukrot szórunk és elkeverjük benne az élesztőt, majd a többi hozzávalóval rugalmas, nem túl lágy tésztát dagasztunk. Ha túl lágy lenne, adhatunk még hozzá kevés lisztet. Letakarjuk és langyos, huzatmentes helyen duplájára kelesztjük.
A tehéntúrót villával jól összetörjük, hozzákeverjük a cukrot, a vaníliát, a tojások sárgáját és a mazsolát, majd óvatosan belevegyítjük a keményre felvert tojásfehérje habot is.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapra borítjuk és egy 27X40 cm-es vékony lappá nyújtjuk. A lapot 12 négyzetre vágjuk, mindegyik közepébe jó evőkanál túrókrémet teszünk, majd a sarkokat összefogjuk és ráadásul egyet csavarunk is az egészen. Sütőpapíros tepsibe helyezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk és további 30 percet kelesztjük. Ha a táskák szétnyílnának kelés közben, ismét csavarjunk egyet az összefogott sarkokon.
180 C fokra előmelegített sütőben szép rózsaszínűre sütjük.
Még langyosan megszórjuk porcukorral.
A tésztájához:
30 dkg liszt
1,5 dl langyos tej
2 dkg friss élesztő
csipet só
5 dkg cukor
1 tojás
5 dkg langyos, olvasztott vaj
A töltelékhez:
40 dkg tehéntúró
5 dkg cukor
2 tojás
5 dkg mazsola
1 kk vanília kivonat vagy 2 csomag vaníliás cukor
A tejbe kevés cukrot szórunk és elkeverjük benne az élesztőt, majd a többi hozzávalóval rugalmas, nem túl lágy tésztát dagasztunk. Ha túl lágy lenne, adhatunk még hozzá kevés lisztet. Letakarjuk és langyos, huzatmentes helyen duplájára kelesztjük.
A tehéntúrót villával jól összetörjük, hozzákeverjük a cukrot, a vaníliát, a tojások sárgáját és a mazsolát, majd óvatosan belevegyítjük a keményre felvert tojásfehérje habot is.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapra borítjuk és egy 27X40 cm-es vékony lappá nyújtjuk. A lapot 12 négyzetre vágjuk, mindegyik közepébe jó evőkanál túrókrémet teszünk, majd a sarkokat összefogjuk és ráadásul egyet csavarunk is az egészen. Sütőpapíros tepsibe helyezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk és további 30 percet kelesztjük. Ha a táskák szétnyílnának kelés közben, ismét csavarjunk egyet az összefogott sarkokon.
180 C fokra előmelegített sütőben szép rózsaszínűre sütjük.
Még langyosan megszórjuk porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése