Ezt a csodafinom csirkemájas terrine-t Agnesa-tól láttam, gyorsan elkészül, egyszerű és finom. Hidegen ízletes előétel, reggeli, vacsor, melegen krumplisalátával tökéletes főétel is lehet. A tejszínt és keményítőt én adtam hozzá a recepthez.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
3 főtt tojás
1 nagy csokor zöldpetrezselyem
2 szál zöldhagyma
1 kanál vaj
1 sárgarépa
só
bors
1 dl tejszín (tejföl)
4 nyers tojás
1 kk étkezési keményítő
A csirkemájat megtisztítjuk és vajon, fedő alatt, gyakran megkevergetve puhára pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki!
A zöldhagymát felkarikázzuk, a főtt tojást nagyobb kockákra vágjuk, a zöldpetrezselymet felaprítjuk, a sárgarépát a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Az összes előkészített hozzávalót elkeverjük, egy hosszú kalácsforma tepsit kivajazunk, beletesszük az alapanyagokat majd leöntjük a tejszín-keményítő-tojás keverékével, melyet sóztunk és borsoztunk.
A tepsit többször az asztalhoz ütögetjük, rázzuk, hogy a tojásos tejszín alaposan bejárja az egészet.
30 percig 180 C fokra előmelegített tepsiben sütjük. Ha a tojás megkötött, kész van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése