2019. május 13., hétfő

Agnesa csirkemájas terrinje


Ezt a csodafinom csirkemájas terrine-t Agnesa-tól láttam, gyorsan elkészül, egyszerű és finom. Hidegen ízletes előétel, reggeli, vacsor, melegen  krumplisalátával tökéletes főétel is lehet. A tejszínt és keményítőt én adtam hozzá a recepthez.

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
3 főtt tojás
1 nagy csokor zöldpetrezselyem
2 szál zöldhagyma
1 kanál vaj
1 sárgarépa

bors
1 dl tejszín (tejföl)
4 nyers tojás
1 kk étkezési keményítő
A csirkemájat megtisztítjuk és vajon, fedő alatt, gyakran megkevergetve puhára pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki!
A zöldhagymát felkarikázzuk,  a főtt tojást nagyobb kockákra vágjuk, a zöldpetrezselymet felaprítjuk, a sárgarépát a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Az összes előkészített hozzávalót elkeverjük, egy hosszú kalácsforma tepsit kivajazunk, beletesszük az alapanyagokat majd leöntjük a tejszín-keményítő-tojás keverékével, melyet sóztunk és borsoztunk.
A tepsit többször az asztalhoz ütögetjük, rázzuk, hogy a tojásos tejszín alaposan bejárja az egészet.
30 percig 180 C fokra előmelegített tepsiben sütjük. Ha a tojás megkötött, kész van.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése