2020. augusztus 11., kedd

Tatár beefsteak

 Hozzávalók 8-10 személynek:

50 dkg marha vagy borjúbélszín

1-2 kanál dijoni mustár

1-2 kanál nagyon apróra vágott lilahagyma

1-2 kiskanál pirospaprika

bors

1-2 kanál paradicsompaszta (esetleg ketchup)

1 tojás sárgája

25 dkg puha vaj

Ízlés szerint:

worcestershire szósz

apróra vágott petrezselyem zöld

kapribogyó


A húst kétszer ledaráljuk, majd a hozzávalókkal jól elkeverjük. A fűszerek mennyisége ízlés dolga, kinek a több, kinek a kevesebb a jobb. A fűszereket apránként adjuk a húshoz, amíg meg nem kapjuk a számunkra  megfelelő ízvilágot.

Pirítósra kenve fogyasztjuk.

A hús bekeverése közvetlenül a fogyasztás előtt történjen.

A fotón levő beefsteaket Ingeborg keverte be, nagyon finom volt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése