Hozzávalók egy 20X20 cm-es formához (vagy kerek 24-es átmérőjű)
A málnakrémhez:
50 dkg málna (akár mirelit is)
15 dkg cukor
2-3 kanál málnalikőr (elhagyható)
1 csomag semleges ízű pudingpor (vanília)
víz
A vaníliakrémhez:
25 dkg mascarpone
3 tojás sárgája
5 dkg cukor
vanília
3 dl habtejszín
Továbbá:
kb 15 dkg keksz
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliával, majd gőz fölött, folytonosan kavargatva besűrítjük. Ha kihűlt, kihabosítjuk a mascarpone-val, majd lazán összeforgatjuk a keményre felvert tejszínnel.
A málnát feltesszük főni a cukorral és a likőrrel, ha a málnaszemek szétestek akkor szitán áttörjük az egészet. Lemérjük és annyi vizet mérünk ki hozzá, amennyivel összesen 5 dl lesz a folyadékmennyiség. Nekem 3 dl málnapéphez 2 dl vizet kellett adnom. A vizet összekeverjük a pudingporral, majd a felforralt málnapéphez adjuk és addig keverjük, amíg az egész jól besűrűsödik. Kihűtjük.
A kapcsos tortaforma aljára helyezünk egy sor kekszet, beterítjük a fél adag málnakrémmel, rásimítjuk a vaníliahabot, ismét keksz, végezetül a maradék gyümölcskrém.
Alaposan behűtve, legalább pár óra pihentetés után vágjuk fel.
Habkönnyű, édesen-savanykás, könnyed desszert.
Nagyon jól hangzik és szép is lett.
VálaszTörlésKöszönöm szépen
VálaszTörlés