Felirat hozzáadása |
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 közepes fej karfiol
20 dkg füstölt sonka
2 dl tejszín
só
bors
chilipehely
olívaolaj
15-20 dkg reszelt sajt
50 dkg száraz tagliatelle
A karfiolt apró rózsáira bontjuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy sütőpapíros tepsibe szórjuk. Megsózzuk, borsozzuk, rálocsolunk pár kanál olajat, alaposan összeforgatjuk, majd 220 C fokra előmelegített sütőben 30-40 percet sütjük. Időnként kissé átmozgatjuk. A sonkát apró kockára vágjuk és a sütés 20. percében a karfiolrózsák közé szórjuk.
Ha a karfiol megpuhul, sőt kissé meg is pirul, serpenyőbe szedjük, ráöntjük a tejszínt, belehintjük a chilipelyhet és 2 percig összerotyogtatjuk. Tetszés szerint lehet még sózni, borsozni. Ha szaftosabban szeretjük a tésztát, akkor annak a főzőlevéből is önthetünk a szószba.
A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és összekeverjük a sonkás karfiolszósszal. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Kipróbálom!
VálaszTörlésFeltétlenül
VálaszTörlés