2020. szeptember 17., csütörtök

Sült karfiolos sonkás tagliatelle


Felirat hozzáadása

Hozzávalók 4 adaghoz:

1 közepes fej karfiol

20 dkg füstölt sonka 

2 dl tejszín

bors

chilipehely

olívaolaj

15-20 dkg reszelt sajt

50 dkg száraz tagliatelle 

A karfiolt apró rózsáira bontjuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy sütőpapíros tepsibe szórjuk. Megsózzuk, borsozzuk, rálocsolunk pár kanál olajat, alaposan összeforgatjuk, majd 220 C fokra előmelegített sütőben 30-40 percet sütjük. Időnként kissé átmozgatjuk. A sonkát apró kockára vágjuk és a sütés 20. percében a karfiolrózsák közé szórjuk. 

Ha a karfiol megpuhul, sőt kissé meg is pirul, serpenyőbe szedjük, ráöntjük a tejszínt, belehintjük a chilipelyhet és 2 percig összerotyogtatjuk. Tetszés szerint lehet még sózni, borsozni. Ha szaftosabban szeretjük a tésztát, akkor annak a főzőlevéből is önthetünk a szószba.

A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és összekeverjük a sonkás karfiolszósszal. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.




2 megjegyzés: