Csokoládés cupcake (24 db) Cupcake cu
ciocolata (24 buc)
1 bögre 250 ml 1
cana = 250 ml
1 bogre cukor
1
cana zahar
2,5 bögre liszt 2,5 cani faina
1,5 bögre olaj
1,5 cani ulei
1 bögre író vagy kefír
1 cana zará sau chefir
3 kanál kakaópor 3 linguri cacao
1 csomag sütőpor (10g) 1 plic praf copt (10g)
1 kiskanál szódabikarbóna 1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 kiskanál ecet 1 lingurita de otet
1 csipet só 1 praf de sare
100 g csokoládé
100 g ciocolata neagra
2 tojás 2 oua
1. Bekapcsoljuk a sütőt 180 C fokra.
1. Incalzim
cuptorul la 180 g Celsius.
2. Összekeverjük a
lisztet, a kakaóport, a sót, az apróra vágott csokoládét, a szódabikarbónát és
a sütőport.
2. Amestecam faina,
cacaua, ciocolata taiata marunt, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
3. Habosra keverjük a tojásokat a cukorral, hozzáadjuk az olajat, az írót
és az ecetet
3. Spumam
ouale cu zaharul, adaugam kefirul, uleiul, otetul
4. Összekeverjük a száraz hozzávalókat a nedvessel
4. Amestecam
componentele uscate cu cele umede
5. A muffinsütő tepsi mélyedéseibe papírkaszlit
helyezünk, beleteszünk 1 kanál alapanyagot, egy kiskanál mogyoróvajat (vagy
lekvárt, mogyorókrémet stb), majd további tésztamasszát, de csak annyit, hogy
fél ujjnyival legyen a papír széle alatt.
5. Tapetam
o tava speciala de briose cu hartie de muffin, punem o lingura de
aluat, 1 lingurita de unt de arahide (sau gem, sau o biluta de praline
etc), acoperim cu aluat, nivelul trebuie
sa fie cu cca. 0,5 cm sub marginea hartiei.
6. Tűpróbáig sütjük
6. Coacem
pana scobitoarea infipta iese curat
7. Kihűtjük, díszítjük
7. Racim
si ornam
Amíg a sütik sülnek elkészítjük a krémet
Pana
cupcakes-urile se coc pregatim crema
Mascarpone krém Crema de mascarpone:
500 g mascarpone 500 g mascarpone
150 g joghurt 150 g iaurt
200 ml tejszín 200 ml frisca
4 lap zselatin (7g) 4 foi de gelatina
Vanília vanilie
Cukor ízlés szerint zahar dupa gust
Továbbá a töltelékhez: Pentru
umplutura:
Mogyoróvaj, lekvár stb Unt de arahide, gem, etc
Díszítéshez: Pentru ornat:
Cukorkák, bogyós gyümölcsök, stb Bombonele,
fructe de padure etc
1. A zselatin
lapokat hideg vízbe áztatjuk legalább 10 percig
1. Punem
foile de gelatina in apa rece cca 10 min
2. A tejszínt megmelegítjük (nem
forraljuk), hozzáadjuk a kicsavart zselatinlapokat majd langyosra hűtjük
2. Incalzim
frisca pana e fierbinte, scoatem de pe foc si punem foile de
gelatina stoarse bine, amestecam si lasam sa se raceasca pana e caldut
3. A mascarponet habosra keverjük a
cukorral, a joghurttal, majd a zselatinos tejszínnel, vaníliával, alaposan kihűtjük
3. Spumam
mascarpone cu zaharul, adaugam iaurtul, frisca cu gelatina si vanilia dupa care
racim bine
4. A krémet nyomózsákba töltjük, a kihűlt
tésztácskák tetejére nyomjuk, díszítjük
4. Punem crema in pos, ornam si decoram dupa gust
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése