2021. április 19., hétfő

Red velvet torta

Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortához, (bögre 250 ml)

A lapokhoz:

2,5 bögre liszt

1,5 bögre olaj

1 bögre cukor

1 bögre író (vagy kefír)

2 tojás

1 kanál cukrozatlan kakaópor

1 kiskanál sütőpor

1 kiskanál szódabikarbóna

1 kiskanál ecet

1 kiskanál vaníliakivonat

piros ételfesték (gél, ha lehet)


A krémhez:

2 bögre mascarpone

1 bögre joghurt

1 bögre tejszín

1/2 bögre porcukor 

vaníliakivonat

4 lap zselatin (7 g)

A díszítéshez:

tejszínhab, cukorka

Az elkészítése:

1. Tálba szitáljuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a szódabikarbónát

2. Habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk az írót és az olajat, illetve a vaníliát és az ételfestéket.

3. Összekeverjük a nedves hozzávalókat a szárazzal. Vigyázat, nem kell sokat keverni! Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, 175 C fokra előmelegített sütőben kb 40 percet sütjük (tűpróba!)

4. A krémhez habosra keverjük a mascarponet a cukorral, a vaníliával és a joghurttal. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk 10 percre, alaposan kicsavarjuk majd hozzáadjuk a felforrósított tejszínhez, jól elkeverjük, majd langyosra hűtjük. Belecsorgatjuk a mascarpone krémbe, alaposan kihabosítjuk és jól behűtjük.

5. A kihűlt tortalap tetejét levágjuk, majd összemorzsoljuk, ezt fogjuk a tortadíszítéséhez használni. A maradék tortalapot kettévágjuk, megtöltjük krémmel a tortát, kívülről is szeépen bevonjuk a krémmel, tortamorzsával, tejszínhabbal, cukorkákkal díszítve tálaljuk.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése