Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortához, (bögre 250 ml)
A lapokhoz:
2,5 bögre liszt
1,5 bögre olaj
1 bögre cukor
1 bögre író (vagy kefír)
2 tojás
1 kanál cukrozatlan kakaópor
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál ecet
1 kiskanál vaníliakivonat
piros ételfesték (gél, ha lehet)
A krémhez:
2 bögre mascarpone
1 bögre joghurt
1 bögre tejszín
1/2 bögre porcukor
vaníliakivonat
4 lap zselatin (7 g)
A díszítéshez:
tejszínhab, cukorka
Az elkészítése:
1. Tálba szitáljuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a szódabikarbónát
2. Habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk az írót és az olajat, illetve a vaníliát és az ételfestéket.
3. Összekeverjük a nedves hozzávalókat a szárazzal. Vigyázat, nem kell sokat keverni! Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, 175 C fokra előmelegített sütőben kb 40 percet sütjük (tűpróba!)
4. A krémhez habosra keverjük a mascarponet a cukorral, a vaníliával és a joghurttal. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk 10 percre, alaposan kicsavarjuk majd hozzáadjuk a felforrósított tejszínhez, jól elkeverjük, majd langyosra hűtjük. Belecsorgatjuk a mascarpone krémbe, alaposan kihabosítjuk és jól behűtjük.
5. A kihűlt tortalap tetejét levágjuk, majd összemorzsoljuk, ezt fogjuk a tortadíszítéséhez használni. A maradék tortalapot kettévágjuk, megtöltjük krémmel a tortát, kívülről is szeépen bevonjuk a krémmel, tortamorzsával, tejszínhabbal, cukorkákkal díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése