A receptet Havas Dóra Lia füge oldaláról lestem.
Az elkészítése roppant egyszerű, arra figyeljünk oda, hogy hagyjunk bőven időt a kelesztésnek. Én este dagasztottam be, az egyik felét kora reggel kivettem a hűtőből, 2 órát szobahőmérsékleten hagytam, gombócoltam és további 30 perc után kezdtem el sütni. Ugyanígy jártam el a többi tésztával késő délután. Talán ami többet kelt, az finomabb is lett.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
1 kanál cukor
2,5 dkg friss élesztő (vagy 7 g szárított)
2 db tojás
csipet só
20 dkg puha vaj
10 dkg jégcukor
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt és hozzáadjuk szinte az egész mennyiség lisztet, a tojásokat, a sót és alaposan kidagasztjuk. Végezetül kis kockákban hozzáadagoljuk a vajat és addig folytatjuk a dagasztást, amíg a tészta fel nem veszi az egész zsiradékot. Végezetül beledolgozzuk a maradék lisztet is. Kissé ragacsos, nem túl kemény tésztát kapunk. Lefedjük és legalább 10 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Miután 2 órát szobahőmérsékleten kelesztjük pingpoglabda nagyságú gombócokat formázunk a masszából és jégcukorba forgatjuk. A cukrot alaposan belenyomkodjuk a labdácskákba.
Forró gofrisütőben ropogósra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése