2021. november 1., hétfő

Boszorkányujjak, vaníliás keksz

 Ez e kekszforma nagyon megosztó, kérlek tekintsd egy jópofa, mókás dolognak.



Hozzávalók 44-46 darabhoz:

35 dkg liszt

20 dkg zsíros vaj

10 dkg porcukor

2 kiskanál vanília kivonat

2 kanál tejföl

1 tojás sárgája

csipet só

pár csepp zöld ételfesték

Díszítéshez:

44-46 szem egész mandula

pár kiskanál égőpiros lekvár

1 tojás fehérje

kevés instant kávépor

A hideg vajat lereszeljük, összemorzsoljuk a liszttel, porcukorral, sóval, hozzádagasztjuk a tojás sárgáját, az ételfestéket, vaníliát és annyi tejfölt, amennyitől rugalmas tésztát kapunk. Fóliába csomagoljuk és hidegre tesszük.

A tésztát diónyi darabokra vágjuk (kb 20g), majd mindegyik darabkát ujjnyi vastag és hosszú rudacskává sodrunk. Két ujjunkkal két helyen, oldalt összenyomjuk a tésztarudat, majd egy kés fokával redőket alakítunk ki az ujjacskákon. Az egyik végét kiskanállal lenyomjuk, az öbölkébe borsónyi lekvárt teszünk, majd ráhelyezzük a mandulaszemet. Íme, megvan a boszorkányujj formázva. Lekenjük tojsfehárjável, majd megszórjuk pár szem instant kávéval.

160 C fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg az alja kissé megbarnul, ez kb 20-25 perc.. Vigyázzunk, ne süssük túl.

Igazán finom, mókás küllemű aprósütemény.

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése