Ez e kekszforma nagyon megosztó, kérlek tekintsd egy jópofa, mókás dolognak.
Hozzávalók 44-46 darabhoz:
35 dkg liszt
20 dkg zsíros vaj
10 dkg porcukor
2 kiskanál vanília kivonat
2 kanál tejföl
1 tojás sárgája
csipet só
pár csepp zöld ételfesték
Díszítéshez:
44-46 szem egész mandula
pár kiskanál égőpiros lekvár
1 tojás fehérje
kevés instant kávépor
A hideg vajat lereszeljük, összemorzsoljuk a liszttel, porcukorral, sóval, hozzádagasztjuk a tojás sárgáját, az ételfestéket, vaníliát és annyi tejfölt, amennyitől rugalmas tésztát kapunk. Fóliába csomagoljuk és hidegre tesszük.
A tésztát diónyi darabokra vágjuk (kb 20g), majd mindegyik darabkát ujjnyi vastag és hosszú rudacskává sodrunk. Két ujjunkkal két helyen, oldalt összenyomjuk a tésztarudat, majd egy kés fokával redőket alakítunk ki az ujjacskákon. Az egyik végét kiskanállal lenyomjuk, az öbölkébe borsónyi lekvárt teszünk, majd ráhelyezzük a mandulaszemet. Íme, megvan a boszorkányujj formázva. Lekenjük tojsfehárjável, majd megszórjuk pár szem instant kávéval.
160 C fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg az alja kissé megbarnul, ez kb 20-25 perc.. Vigyázzunk, ne süssük túl.
Igazán finom, mókás küllemű aprósütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése