Hozzávalók kb 8-10 darabhoz
600 g liszt
70 g olvasztott, langyos vaj
1 egész tojás
70 g cukor
300 ml langyos tej
20 g friss élesztő
csipet só
narancs vagy citromhéj
Az elkészítéshez:
4-5 db keskeny-magas befőttes üveg
sütőpapír
Az ízesítéshez:
kristálycukor, fahéj, dió stb
A hozzávalókat összekeverjük a tejben felfuttatott élsztővel, ruganyos, puha, nem ragadós tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Kettéosztjuk, 2-3 mm vastag lappá nyújtjuk, ujjnyi csíkokra vágjuk. A befőttes üvegeket beburkoljuk sütőpapírral, mindegyik köré tésztacsíkokat tekerünk, majd belehengergetjük a cukorba, vagy amibe szeretnénk.Talpra állítva egymás mellé helyezzük, kis távolságot hagyunk köztük.
180 C fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Nem kell félni, az üvegek nem törnek el.
De jól néz ki és nem is tűnik annyira ijesztőnek... :-D Áldott Húsvétot kívánok!
VálaszTörlésAnnyit gondolkodtam azon, hogy hogyan lehetne otthon is elkészíteni. A befőttesüvegre nem is gondoltam. Rég jártam erre, de jó, hogy benéztem. Szépek lettek a kürtőskalácsok.
VálaszTörlésÉn is félve sütöttem először, de nincs miért. Ráadásul nem kell zsÍrozni
Törlés