2024. szeptember 26., csütörtök

Tejszínes leves erdei gombákkal

 Hozzávalók 4 személyre



Kb 500 g vegyes erdei gomba (most vargánya, rizike, rókagomba, szárított kucsmagomba)

1 közepes fej hagyma

3-4 cikk fokhagyma

1 szál sárgarépa

1/2  paprika

só, bors, petrezselyemzöld

2 dl tejszín

1 kanál vaj, 1 kanál olaj

A zsiradékon üvegesre pároljuk az apóra vágott hagymát, sárgarépát, paprikát, majd a zúzott fokhagymát. Rádobjuk a megtisztíott, feldarabolt gombát, tovább kevergetve pároljuk, felöntjük 1,5 l forró vízzel vagy akár alaplével. Lefedve addig főzzük, amíg megpuhulnak a gombák. Tejszínnel felöntjük, vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk, pirított kenyérkockákkal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése