Hozzávalók kb 10 szelet sütihez:
A piskóta hozzávalói és elkészítési módja ITT
Krém:
200 g fehér csokoládé
400 g karamellizált sűrített tej, recept ITT
200 ml tejszín
250 g mascarpone
15 g instant zselatinpor
Töltéshez:
meggylekvár (vagy bármilyen más savanykásabb gyümölcsből )
Díszítés:
Bármi, de most mézeskalács, recept ITT
1. Elkészítjük a piskótát, feltekerve hagyjuk kihűlni
2. A kockára tördelt csokoládéra öntjük a forró tejszínt, pár perc után botmixerrel összekeverjük, majd fóliával letakarva behűtjük pár órára
3. A hideg csokoládéganache-ot felhabosítjuk, tovább keverve hozzáadjuk a karamellkrémet és a mascarpone-t. Végezetül az instant zselatinport.
4. A krémet 3 részre osztjuk, 1 részt félreteszünk bevonni. A piskótalapot középen elfelezzük,mindkét csíkot megkenünk lekvárral, majd krémmel. Az egyik piskótacsíkot a keskenyebb oldalától feltekerjük, majd a tekercs köré tekerjük a második tésztacsíkot is. Egy hordó alakú duci tekercset kapunk, amit bevonunk a félretett krémmel.
5. Hűtjük, díszitjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése