2024. december 22., vasárnap

Meggyes karamelltorta tekercs


 

Hozzávalók kb 10 szelet sütihez:

A piskóta hozzávalói és elkészítési módja ITT

Krém:

200 g fehér csokoládé

400 g karamellizált sűrített tej, recept ITT

200 ml tejszín

250 g mascarpone

15 g instant zselatinpor

Töltéshez:

meggylekvár (vagy bármilyen más savanykásabb gyümölcsből ) 


Díszítés:

Bármi, de most mézeskalács, recept ITT



1. Elkészítjük a piskótát, feltekerve hagyjuk kihűlni

2. A kockára tördelt csokoládéra öntjük a forró tejszínt, pár perc után botmixerrel összekeverjük, majd fóliával letakarva behűtjük pár órára

3. A hideg csokoládéganache-ot felhabosítjuk, tovább keverve hozzáadjuk a karamellkrémet és a mascarpone-t. Végezetül az instant zselatinport. 

4. A krémet 3 részre osztjuk, 1 részt félreteszünk  bevonni. A piskótalapot középen elfelezzük,mindkét csíkot megkenünk lekvárral, majd krémmel. Az egyik piskótacsíkot a keskenyebb oldalától feltekerjük, majd a tekercs köré tekerjük a második tésztacsíkot is. Egy hordó alakú duci tekercset kapunk, amit bevonunk a félretett krémmel.

5. Hűtjük, díszitjük.

  






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése