2013. január 18., péntek

MANGÓS NARANCSLEKVÁR


Narancsot számolatlanul tudok enni. Imádom az édes-savanykás ízét, a finom, leveses húsát, a kellemes illatát.
Narancslekvárt minden évben szoktam készíteni, most megfejeltem mangóval is.
Hozzávalók:
2 mangó 
annyi narancshús és lé, amennyi a mangóreszelékkel összesen 2 kg-ot ad ki
70 dkg cukor
2 csomag 3 az 1-ben zselésítő

A narancsokat jó alaposan megmossuk, megsikáljuk, majd meghámozzuk és kifilézzük. A kicsorgó levet  a narancshússal együtt felhasználjuk. A mangókat meghámozzuk és lereszeljük.
Vastag falú edényben főzni tesszük a gyümölcshúst 5-7 percre, majd botmixerrel pépesítjük, utána hozzáadjuk a cukrot és a zselésítőt. Még 5 percet főzzük gyakran megkevergetve,  majd tiszta üvegekbe szedjük.
Ahhoz, hogy ne legyen keserű a narancslekvár, figyeljünk oda, hogy minél kevesebb narancshéj és hártya kerüljön  bele. A helyes filézést csak egyszer kell megtanulni, utána már gyerekjátéknak fog tűnni.




6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, és finom is lehet! Hát, igen a filézés..., mondjuk nekem jól jönne egy filéző kés is :-).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem megérdemelsz egy kis, jó minőségű kést... (könnyen beszélek, kaptam egy csomó profi kést ajándékba)!

      Törlés
  2. Én tavaly mangós sárgadinnyelekvárt főztem. Isteni lett. :) Ez is biztos nagyon finom!!!:)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem isteni lehet,főzök én is, narancslekvárt szoktam főzni,csak én egy grapefruitot tettem hozzá,de ez a mangó jó ötlet ugyanis éppen van kettő darab mangóm,a napokban vettem, de jó lett volna,ha a mangót is lefényképezed. Vittem a receptet!Köszi!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos 2 mangóm volt, amit bele is főztem a lekvárba, így kimaradt a mangó a fotóról. Sebaj, bekerült a pocakba :-)

      Törlés