2013. március 25., hétfő

Chefparádé főzőiskola és szülinapi buli

 

A http://www.mindmegette.hu/-ra  beküldött egyik receptemmel egy szokatlan díjat nyertem: 10 személyre szóló főzőbulit a Chefparádé főzőiskolában. Az első reakcióm a csalódottság volt, kolozsvári lévén nehezen tudtam elképzelni, hogy össze tudom toborozni a barátaimat, családtagjaimat és méltó módon tudom élvezni a díjat. Barátnőm támogatásával ez mégis létre tudott jönni, s Fortuna lányának mondhatom magam, hogy a születésnapom környékére tudtuk időzíteni az időpontot.
Egy több fogásos menűt készíthettünk el a Chefparádé bőséges és jó minőségű alapanyagaiból egy szakács irányításával. A főzés és az ebéd ideje alatt kiváló borokkal és italokkal kényeztettek minket korlátlan mennyiségben.  

A görög konyha remekeit választottuk, a Chefparádé háziasszonya pedig Viki volt, nála  jobbat nem is tudtunk volna remélni.
Meghívottaim nagy része nem is tudta mi vár rá, valahogy úgy képzelték, hogy én főzök, ők esznek. Hamar kiderült, hogy ez távolról sem így lesz. Húgom, Gyöngyi és két unokahúgom Emőke és Dóri arasznyi magas cipellőkkel érkeztek, nem mondhatom, hogy túlságosan kényelmes viselet volt ez a főzéshez.

 Mindenki kötényt kapott, párosával a munkapultok mögé álltak és beindult a Nagy Főzés!!!
Én, mint a szervezőbizottság pillérköve, középen helyet foglalva mindenkit meleg szavakkal munkára búzdítottam, és igyekeztem, hogy senkinek ne fogyjon ki az itala a poharából. 
Néha, amikor úgy láttam, hogy nem elég szorgalmasak  és lanyhad a munkakedv, hajcsár módjára megsuhogtattam virtuális korbácsomat.

Mindenki nagyon ügyesen dolgozott, vágták a hagymát, pucolták a répát. Dórika természetesen Rolanddal volt párban, meglepően tehetségesen álltak helyt a korukhoz képest nehéz feladatnak. 

KicsiEmőt Balázs mellé osztottam be, tudtam, ha majd a "párja" megunja a főzést akkor ő képes lesz egyedül befejezni a munkát. A Kicsiemő barátja, M. Roland csak mint csendes szemlélő vett részt az eseményen, ő a fényképezőgépeket csattogtatta.
















Judit mellé húgom, Gyöngyi állt be párnak, meglepő, hogy két idegen ember mennyire összhangban  dolgoztak.
















Az, hogy Ildikó Gydoval fog főzni, az nem volt senki számára kétséges, ügyesen forgatták a fakanalat szépen beosztva a feladatokat. Ugye látszik, hogy ők már egy összeszokott páros?


Utoljára, de nem utolsó sorban Emőkét és Aditzát említeném, a húsevő és a vegetáriánus tökéletes összhangban főztek, sütöttek.



 A legügyesebbek meglepő módon a csapat legfiatalabb tagjai voltak. Kicsiemő végül egyedül maradt, főzőpartnere, Balázs kifáradva félreállt a fakanál mellől s végül már csak a korlátlan jókedvet biztosította  a társaságnak. Dóri és Roland pedig segítség nélkül megfőzték az ebédjüket. Emőke cukrot kért a paradicsomos bárányragúba, gondolom ha ezt egy görög látja, szentségtörésnek veszi. Aditza pedig amíg a húsos fogás készült, addig folyamatosan küldözgette a facebookoldalára a fotókat, ezzel szinte online-ban tartotta az ismerőseit az eseményekről. 

Ildikó  nekiállt gyúrni a pita tésztáját, de rájött, hogy a lágy massza beragad a manikűre alá, így ezt a műveletet az igencsak hozzáértő Gydo fejezte be. 
Szerencsénkre, ha a pitához nem is értett, ügyesen összerakta a baklavát, ami végül mindenkinek az esemény fénypontja lett.

 
Amikor már  vége felé járt az ebédkészítés és már mindenki  hullafáradt volt (nem könnyű munka a szakácsmunka), akkor betoppant közénk M. Roland barátja, Baricz Gergő

Az étkek elfogyasztása igen kellemes társalgás közben folyt, végezetül pedig aki igényelte, az a plafonra felakasztott függőágyakon pihenhette ki magát.

Végezetül, de nem utolsósorban szóljak a menűről:

Pantzarosalata - Joghurtos-pisztáciás céklasaláta
 
Házi készítésű pita 

 
Youvetsi - Paradicsomos bárányragu orzo tésztával sütve

 
Dolmades - Fűszeres rizzsel töltött szőlőlevelek

 
Mandulás - aszalt sárgabarackos házi baklava


Befejezésképp pedig hadd köszönjem meg a mindmegette.hu honlap szerkesztőinek és a Chefparádé főzőiskola tulajdonosainak, valamint Vikinek ezt a szép, emlékezetes napot!

Kedves barátaim, köszönöm nektek is, hogy együtt lehettünk!



 

17 megjegyzés:

  1. Most már az apropója is kiderült (legalábbis számomra) a Chefparadezásnak.
    Gratulálok, méltó helyre került a nyeremény, klasszul ki is használtátok.
    Receptek is lesznek? Majd?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Éva! Újra készítem őket és akkor posztolom a recepteket is!

      Törlés
  2. Csodás kis csapat, és mennyi finomság!!! Gratulálok :)

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok! Ez nagyon jó nyeremény lehetett, pláne ha elsőre úgy is gondoltad, hogy ez nem fog összejönni, mert messze vagy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Nem is reméltem, hogy ilyen jó lesz.

      Törlés
  4. Gratulálok a nyereményedhez, csodálatos napot töltöttél együtt a barátaiddal. Nagyon finomakat főztetek. Köszönet a fotókkal illusztrált élménybeszámolóért.

    VálaszTörlés
  5. Milyen jó! Gratulálok! Várjuk a recepteket:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :-). Ha újra elkészítem-küldöm

      Törlés
  6. Legelőször is, nagyon sok boldog születésnapot! Gratulálok a fantasztikus nyereményhez! no, meg a finom ételekhez :)

    VálaszTörlés
  7. Irigyellek! Nem a nyereményért, mert biztosan megérdemelted. Ugyanígy jártam egy éve. Nyertem egy 6 hétvégéből álló mexikói főzőtanfolyamot, de mivel gyulai vagyok, nem tudtam volna hat héten keresztül részt venni rajta. Elajándékoztam egy teljesen ismeretlen Gasztropajtinak. Most jutottam el a blogjaidhoz, amit a vasárnapi stafétában feltett birkahúshoz (bárány) írtál. Színvonalas, egyszerű, mégis szép írások. Kérlek, látogass el hozzám is Gasztropajti blogjára, Rövidesen, egy kis meglepetést tartogatok számodra! http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem sem volt könnyű külföldről megszervezni a dolgokat, de végül meglehetősen jól sikerült. Voltam már nálad, az ételfotózásról olvastam érdeklődéssel az írásaidat. A dícséretet köszönöm!

      Törlés