2014. március 18., kedd

Gyömbéres csirkemell csíkok zellersalátán - akár laktató vacsora

Hozzávalók 4 személynek:
1 öklömnyi zellergumó 
4-5 szál új sárgarépa

1 fej saláta
1 nem túl érett avokádó
3-4 kanál majonéz
3-4 kanál tejszín
1 lime vagy citrom leve
kruton
pirított mogyoró vagy dió
30-40 dkg csirkemell filé
1 kanál reszelt gyömbér
1 kanál mustár

bors
olaj a hús sütéséhez

A csirkemell filéket bekenjük a reszelt gyömbér és a mustár keverékével, sózzuk, borsozzuk és lefedve pár órát hűtőbe tesszük.
Kevés olajon, felforrósított serpenyőben megsütjük a hússzeleteket (ne szárítsuk ki), kissé pihentetjük, majd csíkokra vágjuk.
A zellergumót és a sárgarépát megtisztítjuk és gyufaszál méretűre vágjuk, az avokádót meghámozzuk, kettőbe vágjuk és kockára szeljük. Rögtön megöntözzük az egészet limelével.
A salátát leveleire szedjük, megmossuk, megszártjuk, majd apró darabokra tépkedjük.
A majonézt összekeverjük a tejszínnel, pici citromlével ízesítjük, ha kell utánasózunk, borsozunk.

Összeállítjuk a salátát: nagy tálban lazán összekeverjük a zeller és répaszálakat, az avokádókockákat, a salátát, beterítjük a húscsíkokkal, megszórjuk durvára darabolt dióval, a krutonokkal, majd leöntjük a tejszínes majonézzel. 
Ízlés szerint lehet még sózni, borsozni. 
Laktató, finom saláta, előételként, vagy önálló fogásként is fogyaszthatjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése