2014. március 10., hétfő

Kávé és csoki ganache-os piték


A mozsárban frissen tört minőségi kávébab aromája tökéletes összhangban van a csokoládés tejszínkrémmel. Pitébe töltve mennyei, próbáljátok ki.
Hozzávalók 12 minipitéhez (vagy egy nagyhoz)
A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
1 tojás
esetleg hideg víz 
A töltelékhez:
3 dl tejszín
10 dkg tejcsoki
10 dkg magas kakaótartalmú csoki
2 kanál kávébab
3 kanál barna cukor

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, ha szükséges még adhatunk hozzá jéghideg vizet. Félkemény, rugalmas tésztát kell kapjunk. Fóliába csomagoljuk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
A kávészemeket mozsárban durvára törjük és a felforralt tejszínbe szórjuk, a tűzet elzárjuk. Legalább 20-25 percet hagyjuk a kávétöretet a tejszínben, majd  leszűrjük. Ismét felforraljuk a leszűrt tejszínt, félrehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a felkockázott csokoládékat, majd krémesre keverjük. Végezetül mixerrel felhabosítjuk, szinte langyosra  keverjük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, 12 kör alakra vágjuk, majd kibéleljük a mini piteformákat. Mindegyik tetejére sütőpapírt fektetünk, száraz babot szórunk rá és 180 C fokos sütőben 15-20 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Eltávolítjuk a babot és a papírt, a tésztaüreget pedig megtöltjük a finom krémmel.
Kihűtve fogyasztjuk.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése