2014. október 10., péntek

Zsályás tejszínes nyúlragu

Annyira megörvendtem, amikor az egyik nagyáruházban megérkeztek a tepsifülesek. Imádom a nyúlhúst minden formában, most zsályával készítettem és szavamra mondom, nagyon finom lett.
Hozzávalók:
A nyúl csontos részei+a mellső lábai is
1 nagy fej hagyma, vagy egy jó darab póréhagyma
2 kanál olaj vagy 1 kanál zsír
1 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín
10-12 zsályalevél
1 kk mustár

bors
Az olajon üvegesre dinszteljük a kockára vágott hagymát, beledobjuk a feldarabolt, megmosott húsokat és sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt, néha-néha megkevergetve tovább pároljuk. Közben aláöntjök a bort is.  Amikor a hús puha rászórjuk az apróra vágott zsályát, hozzáadjuk a mustárt és végezetül a tejszínt. Még 1-2 percig forraljuk.
Főtt makarónival, krumplipürével, rizzsel lehet tálalni.
Most sütőtökös krumplipürével és paradicsomos kelbimbóval ettük.

2 megjegyzés:

  1. Tepsifüles? ezt még soha nem hallottam!Felétek így hívják? Én tapsifülesnek ismerem, A krumplipürét, meg a kelbimbót megenném, a nyuszit átadom másnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tepsifüles egy vicc volt. Látom "nem jött le" :-)

      Törlés