Grillcsirke maradékot lehet ebbe a finom táskába rejteni.
Hozzávalók:
Az előtésztához:
15 dkg liszt
1 dl víz
1,5 dkg friss élesztő
A tésztához:
25 dkg liszt
1 kk só
1 kk cukor
1 kk sütőpor
12 dkg puha vaj
1 tojás
kb 2 dl langyos tej
A húsos töltelékhez:
kb 25 dkg grillcsirke hús
1 hagyma
1/2 piros paprika
1/2 chili paprika
1 kanál olaj
1 kanál rizsecet
1 kanál szójaszósz
4-5 levél zsálya
1/2 tojás
bors
A gombás töltelékhez:
25 dkg friss gomba
1 kis fej hagyma
1 kanál olaj
1/2 piros húsos paprika
1/2 chili paprika
2 kanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 kanál prézli
1 kanál szójaszósz
1 kanál rizsecet
bors
1/2 tojás
Elkészítjük az előtésztát, a vízbe morzsoljuk az élesztőt, hozzákeverjük a lisztet és pár órára hűvös helyre tesszük egy lefedett edénykében.
A tésztához a lisztet összedagasztjuk az előtésztával és a többi hozzávalóval annyi langyos tejet használva fel, amennyitől rugalmas, selymes tésztát kapunk. Jól kidolgozzuk és letakarva huzatmentes helyen 35-40 percet kelesztjük.
Végül kissé kinyomkodjuk a tésztából a levegőt, 3-4 mm vastagra nyújtjuk, 8X8 az négyzetekre vágjuk. A töltelékből minden négyzet egyik sarkába egy-egy kanállal teszünk, háromszög alakúra alakítjuk, jól lenyomkodjuk a széleit, akár egy villával is. Sütőpapíros tepsire helyezzük őket és letakarva további 20-25 percet pihentetjük. Végezetül megkenjük felvert tojással , megszórjuk magvakkal, majd 180 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
A húsos töltelékhez a hagymát apró kockára vágjuk és üvegesre pirítjuk az olajban, hozzáadjuk az ugyancsak felaprózott húsos paprikát és chili paprikát, szójaszósszal, rizsecettel ízesítjük, majd belepirítjuk az apróra darált sült csirkehúst is. Borsozzuk, langyosra hűtjük, belekeverjük a fél tojást, a zsemlemorzsát, végezetül a felaprított zöldpetrezselymet is.
A gombás tölteléknél ugyanígy járunk el, a gombát addig pároljuk, amíg elfővi a levét.
Hozzávalók:
Az előtésztához:
15 dkg liszt
1 dl víz
1,5 dkg friss élesztő
A tésztához:
25 dkg liszt
1 kk só
1 kk cukor
1 kk sütőpor
12 dkg puha vaj
1 tojás
kb 2 dl langyos tej
A húsos töltelékhez:
kb 25 dkg grillcsirke hús
1 hagyma
1/2 piros paprika
1/2 chili paprika
1 kanál olaj
1 kanál rizsecet
1 kanál szójaszósz
4-5 levél zsálya
1/2 tojás
bors
A gombás töltelékhez:
25 dkg friss gomba
1 kis fej hagyma
1 kanál olaj
1/2 piros húsos paprika
1/2 chili paprika
2 kanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 kanál prézli
1 kanál szójaszósz
1 kanál rizsecet
bors
1/2 tojás
Elkészítjük az előtésztát, a vízbe morzsoljuk az élesztőt, hozzákeverjük a lisztet és pár órára hűvös helyre tesszük egy lefedett edénykében.
A tésztához a lisztet összedagasztjuk az előtésztával és a többi hozzávalóval annyi langyos tejet használva fel, amennyitől rugalmas, selymes tésztát kapunk. Jól kidolgozzuk és letakarva huzatmentes helyen 35-40 percet kelesztjük.
Végül kissé kinyomkodjuk a tésztából a levegőt, 3-4 mm vastagra nyújtjuk, 8X8 az négyzetekre vágjuk. A töltelékből minden négyzet egyik sarkába egy-egy kanállal teszünk, háromszög alakúra alakítjuk, jól lenyomkodjuk a széleit, akár egy villával is. Sütőpapíros tepsire helyezzük őket és letakarva további 20-25 percet pihentetjük. Végezetül megkenjük felvert tojással , megszórjuk magvakkal, majd 180 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
A húsos töltelékhez a hagymát apró kockára vágjuk és üvegesre pirítjuk az olajban, hozzáadjuk az ugyancsak felaprózott húsos paprikát és chili paprikát, szójaszósszal, rizsecettel ízesítjük, majd belepirítjuk az apróra darált sült csirkehúst is. Borsozzuk, langyosra hűtjük, belekeverjük a fél tojást, a zsemlemorzsát, végezetül a felaprított zöldpetrezselymet is.
A gombás tölteléknél ugyanígy járunk el, a gombát addig pároljuk, amíg elfővi a levét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése