Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
25 dkg puha vaj
25 dkg liszt
15 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1/2 vaníliarúd kikapart magja
1 citrom héja
csipet só
2 tojás
mazsola
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadogatjuk a tehéntúrót, a citromhéjat, a vaníliát, a sót, egyenként hozzátörjük a tojásokat. Végezetül beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet.
Vajjal kikent, morzsával megszórt kuglófformában 180 C fokra előmelegített sótőben 45-50 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát.
Porcukorral megszórva kínáljuk egy csésze kávé, tea, vagy kakaó mellé.
Kezdők is bátran nekiláthatnak.
A receptet Gesztenyénél láttam.
Köszi Ildikó, ez valóban percek alatt elkészül, most eszem még melegen, mert nem bírtam kivárni, hogy meghűljön- én, aki nem rajongok az édességért - saját készítésű narancsos baracklekvárral. Csoda finom!
VálaszTörlésAúúúúú, de örvendek :-)
TörlésDe örülök, hogy kipróbáltad :-)
VálaszTörlésNagyon finom sütemény, köszönöm a receptet Zsuzsa! :-)
TörlésMa délután "találtam" 25 dkg túrót a hűtőben. Kis keresgélés után erre a receptre akadtam. Köszönöm, hogy megosztottátok, egyáltalán nem bántam meg, hogy kipróbáltam. Sajnálom, hogy itt nem lehet képet is megosztani.
VálaszTörlésHa szeretnéd, akkor küld el a fotót sildiko1@gmail.com címre. A blogomon nem lehet fotót megosztani, de szívesen kiteszem a fotódat. Örvendek, hogy ízlett.
Törlés