2016. február 27., szombat

Mazsolás-fahéjas-diós szódás kenyér és Szakácsmustra

A kenyér a Szakácsmustra 16. fordulójára készült, amit ez alkalommal Konyhavirtuóz írt ki. A tőle választott szakács ez alkalommal Lorreine Pascale lett. 
Lorreine Pascalet figyelemmel kísérem a tévében és a Facebookon is. Habár lezser, bárki által könnyedén elkészíthető receptjei vannak én eddig egy dolgot készítettem el tőle. Ezzel a kenyérrel meglett a második próbálkozás is, ezúttal sem lett a kedvencem.
Ettől függetlenül csodálattal adózom a tökéletes alakjának, a sportos életvitelének, a szimpatikus, játékos kommunikációjának, de legfőképpen a gyönyörű szakmai karrierjének.






Hozzávalók:
37 dkg kenyérliszt
13 dkg kukoricaliszt (ő tönkölylisztet használt)
1 kk szódabikarbóna
2 kk órölt fahéj
3,5 dl zabtej (mandulatej)
1 marék mogyoró
1 marék aszalt vörösáfonya (vagy mazsola)
1/2 kk só
2 kk méz
0,4 dl olíva olaj

A liszteket keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot, meglocsoljuk az olajjal és a mézzel és laza tésztát gyúrunk a növényi tejjel. 
Lisztezett deszkára borítjuk, jól összedagasztjuk. Cipót formázunk belőle, lisztezett sütőlapra helyezzük, egy gömbölyű fakanálnyéllel kereszbe, jó mélyen lenyomjuk.
200 C fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Még langyosan vajjal és mézzel megkenve fogyasztjuk egy pohár tej társaságában.



2 megjegyzés:

  1. Sajnálom hogy nem lesz a kedvenced ez a kenyér, én azért szívesen megkóstolnám! :)
    Örülök hogy részt vettél a játékban!

    VálaszTörlés