2016. november 23., szerda

Juhtúrós-sonkás töltött krumpli


Hozzávalók 4 személynek:
8 öklömnyi krumpli
15 dkg juhtúró (vagy bármilyen más reszelt sajt)
10 dkg füstölt sonka
2-3 kanál tejföl
1-2 kanál aprított zöldpetrezselyem

bors
kevés vaj és reszelt parmezán a tetejére
1-2 kanál olívaolaj a pirításhoz

A krumplikat alaposan megmossuk és megsikáljuk, kettévágjuk és a vágott felükkel lefele fordítva sütőpapíros tepsibe helyezzük.
Forró sütőben puhára sütjük, a vágott oldala szépen megpirul.
Ha a krumplik langyosra hűlnek kanállal vagy karalábévájóval kikaparjuk a belsejét odafigyelve, hogy maradjon a krumplinak tartása is.
A kikapart krumplit villával összetörjuk, belemorzsoljuk a juhtúrót, hozzáadjuk a felkockázott sonkát, a petrezselymet és kikeverjük annyi tejföllel, hogy kenhető paszta legyen. Sózzuk-borsozzuk, majd megtöltjük a krumplikat.
Egy sütőforma aljára olajat öntünk, belehelyezzük a megtöltött burgonyákat, mindegyik tetejére kevés vajat morzsolunk, megszórjuk reszelt parmezánnal és forró sütőben 20-25 percig ropogósra sütjük.
Kitűnő szívet-lelket melengető vacsora. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése