Hozzávalók:
6 nagyobb, hosszúkás paprika (tv, kápia)
50 dkg darált hús
10 dkg rizs
1 csokor petrezselyem
1 tojás
só, bors
A panírozáshoz:
3-4 tojás
liszt
prézli
1-2 kanál szezámmag
A sütéshez:
olaj
A rizst sós vízbe megfőzzük, leszűrjük és kihűtjük.
A darált húst összekeverjük a többi hozzávalókkal és a rizzsel.
A paprikát megmossuk, hosszában ketté vágjuk, a magját kikaparjuk, majd megtöltjük a töltelékkel, alaposan belenyomogatva azt.
A prézlibe vegyítjük a szezámmagot, a tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk.
Kétszer panírozzuk először lisztbe, tojásba, prézlibe forgatjuk, majd csak tojásba és prézlibe.
Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Rósejbnival, salátával, esetleg valami finom pikáns szósszal tálaljuk.
Megjegyzés:
Csak fél paprikába töltöm, a tölteléket pedig nem túl vastagon nyomkodom bele, nem teszem rá a paprika másik felét. Miért? Mert mégiscsak nyers hús, ami át kell süljön mielőtt a bundája szét nem ég. Ha egész paprikába tölteném, biztos nem sülne át a hús.
Ezt a receptet egy facebook-os csoportban olvastam egy hölgytől, akinek sajnos nem emlékszem a nevére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése