2016. december 24., szombat

Hámán táska


Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg vaj
15 dkg cukor 
2 dkg friss élesztő
2 egész tojás
2 tojás sárgája
reszelt narancshéj
2 dl tej
csipet só
A töltelékhez:
50 dkg darált mák
15-20 dkg cukor
marék mazsola
reszelt narancshéj
 2 dl forró tej

A mákot összekeverjük a cukorral, a narancshéjjal, a beáztatott és leszűrt mazsolával, majd annyi forró tejjel, hogy kenhető, de ne lágy masszát kapjunk. Kihűtjük. 
A tejben feloldjuk az élesztőt, majd összedagasztjuk a többi hozzávalókkal, rugalmas, selymes tésztát kell kapjunk. Tálba tesszük, lefóliázzuk, majd egy órára hideg helyre helyezzük. Több részletben 2-3 mm vastagra nyújtjuk, széles szájú pohár segítségével köröket vágunk, mindegyik kör közepébe egy-egy kiskanál tölteléket teszünk. A körök széleit a fotó alapján összehajtogatjuk, a sarkokat kissé lenyomkodjuk. Megkenjük felvert tojással, 180 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése