2016. december 17., szombat

Zserbó szaloncukor



Hozzávalók kb 60 darabhoz:
200 g aszalt barack
2-3 kanál barackpálinka
150 g csokoládé
150 g dió grillázs
2-3 kanál sűrű baracklekvár
150 g darált keksz (+-)
A mártáshoz:
40 dkg csokoládé
A tetejére:
pár kanál diógrillázs


A barackot pálinkás forró vízbe áztatjuk pár napra, de minimum egy éjszakára.
Leszűrjük és késes aprítóban ledaráljuk. 
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, összekeverjük a dió grillázzsal, a barackpéppel, a baracklekvárral és annyi darált keksszel, amennyitől sűrű, kemény, formázható masszát kapunk. Legalább egy éjszakára hidegre tesszük.
A masszából félujjnyi darabokat formázunk, tálcára egymás mellé sorakoztatjuk, majd ismét hideg helyre tesszük.
A csokoládé 2/3-át vízgőz fölött felolvasztjuk majd beleszórjuk a maradék csokoládét és kissé visszahűtjük. Tehetünk bele kevés kakaóvajat vagy 1 kanál olajat, hogy a csokiszósz hígabb legyen.
Két villa segítségével egyenként megmártjuk a bonbonokat a csokoládéban, kissé lecsepegtetjük a fölösleget és sütőpapíros tálcára helyezzük őket. Ha a csokoládé kihűlt visszatehetjük a vízgőzre pár percre. 
Csipet diógrillázzsal megszórjuk.

Miután megdermedt a csokoládé, díszpapírba csomagoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése