2017. augusztus 12., szombat

Tejfölös-kapros-fokhagymás tökpüré

Pazar előétel, reggeli. Pirítósra is lehet kenni, ha joghurttal készítjük teljesen fogyókúrás is.
Most friss, zsenge salátalevelek öblében tálaltam.


Hozzávalók:
1 db közepes méretű főzőtök (kb 50 dkg)
3-4 cikk zúzott fokhagyma
3-4 kanál tejföl

bors
ízlés szerint friss kapor



A tököt meghámozzuk és nagyjából 2X2 cm nagyságú kockákra vágjuk. Párolóedénybe vagy szűrőbe tesszük és gőz fölött, lefedve 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Amíg hűl hagyjuk lecsepegni, majd turmixoljuk össze a fokhagymával és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá az apróra vágott kaprot.
Lehűtve fogyasztandó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése