Pazar előétel, reggeli. Pirítósra is lehet kenni, ha joghurttal készítjük teljesen fogyókúrás is.
Most friss, zsenge salátalevelek öblében tálaltam.
Hozzávalók:
1 db közepes méretű főzőtök (kb 50 dkg)
3-4 cikk zúzott fokhagyma
3-4 kanál tejföl
só
bors
ízlés szerint friss kapor
A tököt meghámozzuk és nagyjából 2X2 cm nagyságú kockákra vágjuk. Párolóedénybe vagy szűrőbe tesszük és gőz fölött, lefedve 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Amíg hűl hagyjuk lecsepegni, majd turmixoljuk össze a fokhagymával és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá az apróra vágott kaprot.
Lehűtve fogyasztandó!
Most friss, zsenge salátalevelek öblében tálaltam.
Hozzávalók:
1 db közepes méretű főzőtök (kb 50 dkg)
3-4 cikk zúzott fokhagyma
3-4 kanál tejföl
só
bors
ízlés szerint friss kapor
A tököt meghámozzuk és nagyjából 2X2 cm nagyságú kockákra vágjuk. Párolóedénybe vagy szűrőbe tesszük és gőz fölött, lefedve 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Amíg hűl hagyjuk lecsepegni, majd turmixoljuk össze a fokhagymával és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá az apróra vágott kaprot.
Lehűtve fogyasztandó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése