Bármilyen szárnyasmájból finom.
Hozzávalók:
50 dkg pulykamáj
25 dkg kacsazsír (vagy libazsír)
3-4 dl tej
5-6 cikk zúzott
2 kanál víz
só
bors
1 kk pirospaprika
chilipehely
A fokhagymás tejbe áztatjuk az inaktól megtakarított pulykamájat, legalább 1 órára. Leszűrjük, szalvétára téve alaposan leszárítjuk.
A zsírt vaslábosba tesszük, hozzáadjuk a májdarabokat, a leszűrt fokhagymadarabokat, a vizet, majd fedő alatt közepes lángon legalább 10 percig rotyogtatjuk. Végezetül fedő nélkül 5-6 percig tovább sütjük, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk.
Fedeles edénykébe szedjük, ráöntjük a zsírt, majd lehűtjük.
Friss, házi kenyérrel, lilahagymával fogyaszthatjuk.
Hozzávalók:
50 dkg pulykamáj
25 dkg kacsazsír (vagy libazsír)
3-4 dl tej
5-6 cikk zúzott
2 kanál víz
só
bors
1 kk pirospaprika
chilipehely
A fokhagymás tejbe áztatjuk az inaktól megtakarított pulykamájat, legalább 1 órára. Leszűrjük, szalvétára téve alaposan leszárítjuk.
A zsírt vaslábosba tesszük, hozzáadjuk a májdarabokat, a leszűrt fokhagymadarabokat, a vizet, majd fedő alatt közepes lángon legalább 10 percig rotyogtatjuk. Végezetül fedő nélkül 5-6 percig tovább sütjük, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk.
Fedeles edénykébe szedjük, ráöntjük a zsírt, majd lehűtjük.
Friss, házi kenyérrel, lilahagymával fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése