2018. január 27., szombat

Paradicsomos okra

Az okra egy afrikai származású zöldség, okra-bamia-gombo-bame néven is ismert. 
Az okratermés apró, enyhe ízű, halványzőld színű toktermés. Megfőzve kissé nyálkás, magas pektintartalmú, e miatt nem kell sűríteni a belőle főzött ételt.



Hozzávalók:
1 fej hagyma
2-3 cikk fokhagyma
3 kanál olaj
1 kg okra (mirelit)

bors
1 l paradicsomlé
1 kiskanál cukor
1 csokor zöldpetrezselyem

Az apró kockára vágott hagymát üvegesre dinszteljük az olajban, rádobjuk a zúzott fokhagymát, még pár percet pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a cukrot, majd amikor forr hozzáadjuk az okrát. Én mirelit okrát használtam, amit fagyosan öntöttem a paradicsomszószba. 20-25 percig, teljes puhulásig főzzük lassú tűzön. Végezetül megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

Nagyon finom, nem túl karakteres ízű zöldségétel. Körítésnek, főzelékként lehet fogyasztani, de önálló egytálételként is megállja a helyét.

2 megjegyzés:

  1. Még nem is hallottam róla! Hogy te miket kitalálsz! Nagyon szép lett a kép. Játék van nálam. Nézz be hozzám!
    https://korsocska.blogspot.hu/2018/01/petrezselyem-hajtatasa-verseny.html

    VálaszTörlés
  2. Én már hallottam az okráról, egyszer már volt egy próbálkozásom vele. Most egészen jó lett. Köszönöm, benézek.

    VálaszTörlés