2018. május 1., kedd

Tavaszi zöld krémleves sajtos pirítóssal

Tavaszi kedvenc levesem, minden ehető zöld levelet beleteszek, amit ilyenkor lehet kapni: medvehagymát, friss spenótot, sóskát, petrezselyemzöldet, labodát, zsenge zöldhagymát, martilaput, lóromot, csalánt és a lista folytatódhat. Mennyiségeket nem írok, de minden zöldból 1-2 marékkal lehet használni, 
Az elkészítése roppant egyszerű, diónyi vajban, 1 kanál olajban üvegesre dinszteljük a karikára vágott zöldhagymát. Beledobjuk a megmosott, felvágott zöldeket, pár percig kevergetve fonnyasztjuk, majd felöntjük 1,2-1,5 l zöldségalplével ha van, ha nincs, akkor vízzel. 10 perc főzés után botmixerrel pürésítjük, hozzáadunk 1 dl tejszínt, majd még egyet forralunk rajta. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 
Vajas-sajtos pirítóst készítünk, azzal tálaljuk.
Jó étvágyat!  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése