2018. május 27., vasárnap

Tepertős sajtos csiga

Hozzávalók kb 12-15 darabhoz
Tangzhong (4 dkg lisztből és 20 dkg vízből)
35 dkg liszt
1 tojás sárgája
3 dkg friss élesztő
1,5 dl tej
1 kk só
1 kk cukor
5 dkg puha vaj
A töltelékgez:
20 dkg darált tepertő
20 dkg reszelt sajt
A tetejére:
1 tojás sárgája
1 kanál tej
pirított magvak

A langyos tejbe szórjuk a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt és pár percet hagyjuk felfuni. A többi hozzávalókkal rugalmas, selymes tésztát dagasztunk. Ha szükséges adhatunk még hozzá folyadékot. Letakarjuk és 30 percet hagyjuk kelni.
1. Vékony téglalap alakra nyújtjuk, a bal felére rákenjük a darált, puha tepertőkrémet, megszórjuk a reszelt sajttal és ráborítjuk a jobb felét. 
2. Egyet forgatunk rajta, így a szélesebb oldala alulra kerül, majd balról középre, jobbról középre hajtjuk és összecsukjuk, mint egy könyvet. 
3. Ismét vékony, nagy lappá nyújtjuk és  a szélesebb oldalától kiindulva szorosan feltekerjük.
A tekercsből 1,5-2 cm vastag korongokat vágunk, melyeket sütőpapíros tepsibe fektetünk. 
Letekarva addig kelesztjük, amíg a sütő 180 C fokra nem melegszik.
Megkenjük a tejjel összekevert tojássárgával, megszórjuk a magvakkal (napraforgó, tök, kömény, szezém stb).
Az előmelegített sütőben 180 C fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése