Hozzávalók kb 12-15 darabhoz
Tangzhong (4 dkg lisztből és 20 dkg vízből)
35 dkg liszt
1 tojás sárgája
3 dkg friss élesztő
1,5 dl tej
1 kk só
1 kk cukor
5 dkg puha vaj
A töltelékgez:
20 dkg darált tepertő
20 dkg reszelt sajt
A tetejére:
1 tojás sárgája
1 kanál tej
pirított magvak
A langyos tejbe szórjuk a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt és pár percet hagyjuk felfutni. A többi hozzávalókkal rugalmas, selymes tésztát dagasztunk. Ha szükséges adhatunk még hozzá folyadékot. Letakarjuk és 30 percet hagyjuk kelni.
1. Vékony téglalap alakra nyújtjuk, a bal felére rákenjük a darált, puha tepertőkrémet, megszórjuk a reszelt sajttal és ráborítjuk a jobb felét.
Tangzhong (4 dkg lisztből és 20 dkg vízből)
35 dkg liszt
1 tojás sárgája
3 dkg friss élesztő
1,5 dl tej
1 kk só
1 kk cukor
5 dkg puha vaj
A töltelékgez:
20 dkg darált tepertő
20 dkg reszelt sajt
A tetejére:
1 tojás sárgája
1 kanál tej
pirított magvak
A langyos tejbe szórjuk a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt és pár percet hagyjuk felfutni. A többi hozzávalókkal rugalmas, selymes tésztát dagasztunk. Ha szükséges adhatunk még hozzá folyadékot. Letakarjuk és 30 percet hagyjuk kelni.
1. Vékony téglalap alakra nyújtjuk, a bal felére rákenjük a darált, puha tepertőkrémet, megszórjuk a reszelt sajttal és ráborítjuk a jobb felét.
2. Egyet forgatunk rajta, így a szélesebb oldala alulra kerül, majd balról középre, jobbról középre hajtjuk és összecsukjuk, mint egy könyvet.
3. Ismét vékony, nagy lappá nyújtjuk és a szélesebb oldalától kiindulva szorosan feltekerjük, 15 perc pihentetés után utoljára kinyújtjuk és felcsíkozzuk, majd a háromszögeket feltekerjük
és sütőpapíros tepsibe fektetjük.
Letekarva addig kelesztjük, amíg a sütő 180 C fokra nem melegszik.
Megkenjük a tejjel összekevert tojássárgával, megszórjuk a magvakkal (napraforgó, tök, kömény, szezám stb).
Az előmelegített sütőben 180 C fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Ingrediente pentru aproximativ 12-15 bucăți
Tangzhong (de la 40 dg de făină și 200 g de apă)
350 g făină
1 galbenus de ou
30 g drojdie proaspătă
150 ml lapte
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
50 g unt moale
Pentru umplutura:
200 g de jumari măcinați
200 g brânză rasă
Deasupra:
1 galbenus de ou
1 lingura de lapte
seminte prajite
Se presară zahărul în laptele călduț, se adauga drojdia și se lasă să crească câteva minute. Frământam un aluat flexibil, mătăsos, cu celelalte ingrediente. Dacă este necesar, putem adăuga mai mult lichid. Acoperim si lasam la crescut 30 de minute.
1. Întindem într forma dreptunghiulara , întindem jumarile tocate, moi pe jumătatea stângă a dreptunghiului, presaram brânză rasă și acoperim cu jumătatea dreaptă.
2. Întoarcem o data astfel încât partea mai lată să fie jos, apoi o împăturim de la stânga la mijloc, de la dreapta la mijloc și o închidem ca pe o carte. Lasam acoperit cca 15 minute.
3. Întindem din nou într-o foaie subțire și mare și rulam strâns, dupa 10 minute intindem penru ultima data in foie mare, subtire.
Taiem triunghiuri (vezi ai jos schita), rulam melcisorii si le așezam pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Acoperim și dospim până când cuptorul se încălzește la 180 de grade.
Ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte, presaram cu seminte (floarea soarelui, dovleac, chimen, susan etc.).
Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C timp de 20-25 de minute până devin rumeni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése