2018. július 20., péntek

Barackos joghurtos piskóta

Hozzávalók egy 25X35 cm-es tepsihez
6 tojás
10 dkg cukor
15 dkg liszt
5 dkg búzadara
30 dkg joghurt
1 kiskanál sütőpor
csipet só
aromák tetszés szerint: reszelt citrom vagy narancshéj, vanília stb.
70 dkg szeletelt barack
a szóráshoz 2 kanál porcukor

A tojások fehérjét keményre verjük a sóval, félidőben hozzáadjuk a cukrot is. Ha a hab már fényes, súlyos, hozzávegyítjük a tojások sárgáját és a tetszés szerinti aromát, hozzáadjuk a joghurtot is. Végül lapáttal óvatosan, lentről felfele lassan keverve  beleforgatjuk a sütőporral és a búzadarával elkevert lisztet is. Vigyázzunk, ne törjük össze a habot. 
A tepsibe sütőpapírt terítünk, belesímítjuk a masszát és kirakjuk a gyümölccsel, 170 C fokra előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük, kb 20-25 perc.

Kihűlés után szeleteljük, porcukorral szórjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése