Hozzávalók:
kb 60 dkg lilakáposzta
2 db savanykás alma
2 kanál olaj
1 kis fej vöröshagyma
2 dl tejszín (tejföl)
1 kiskanál köménymag
1,5 l zöldségalaplé (víz)
1 kanál balzsamecet
só, bors
Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük az olajban. Sorban hozzáadjuk a köménymagot, a felszeletelt káposztát és az almát. Enyhén sózzuk. Ha a káposzta kissé megpuhult felöntjük a folyadékkal és puhulásig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Pár percre ismét tovább forraljuk, a balzsamecettel és a borssal ízesítjük, befejezésképp pedig belekeverjük a tejszínt is. Igen finom kolbászchipsszel.
kb 60 dkg lilakáposzta
2 db savanykás alma
2 kanál olaj
1 kis fej vöröshagyma
2 dl tejszín (tejföl)
1 kiskanál köménymag
1,5 l zöldségalaplé (víz)
1 kanál balzsamecet
só, bors
Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük az olajban. Sorban hozzáadjuk a köménymagot, a felszeletelt káposztát és az almát. Enyhén sózzuk. Ha a káposzta kissé megpuhult felöntjük a folyadékkal és puhulásig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Pár percre ismét tovább forraljuk, a balzsamecettel és a borssal ízesítjük, befejezésképp pedig belekeverjük a tejszínt is. Igen finom kolbászchipsszel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése