2018. szeptember 29., szombat

Sóskaleves ahogy édesanyám készítette

Hozzávalók:
50 dkg sóskalevél
3 kanál olaj
2 dl tejföl
1 kanál liszt
só, bors, cukor
Levesbetét: buggyantott tojás, púpos rántotta, főtt rizs, pirított kenyérkocka stb.

A sóskaleveleket alaposan megmossuk, átválogatjuk és a szárukat lecsípjük.
Az olajat felforrósítjuk és rádobjuk a sóskát. Néha megkevergetve fedő alatt pár percet pároljuk, amíg a levelek megfonnyadnak, összeesnek. Felöntjük 2 liter vízzel (vagy húslevessel, zöldségalaplével) és 10 percet forraljuk. A lisztet  feloldjuk kevés vízzel és besűrítjük a levest, további pár percig forraljuk, majd hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt is. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
Nagyon finom leves, savanykás íze friss hatást kölcsönöz neki.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése