Hozzávalók 4 adaghoz:
40 dkg pulykamell
40 dkg csiperkegomba
1 dl fehérbor
3-4 ecetes uborka
1 kanál mustár
2 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
3-4 kanál olaj
petrezselyemzöld
A pulykamellet csíkokra vágjuk és folytonosan kevergetve megpároljuk. Félidőben hozzáadjuk az apró csiperkegombát (ha nagyobbak, akkor felezzük-negyedeljük őket), majd kevergetve addig hevítjük, amíg minden puha nem lesz. Sózzuk, borsozzuk.
Az apóra kockázott hagymát megdinszteljük a maradék olajban, ha már üveges hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a megpárolt gombás húst. Felöntjük fehérborral, hozzáadjuk az apró kockára vágott ecetes uborkát és tovább pároljuk. Végezetül besűrítjük a tejszínnel, mustárral és tetszés szerint petrezselyemzölddel ízesítjük.
Párolt rizzsel tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése