2019. június 29., szombat

Zöldborsó főzelék fokhagymás karajszeletekkel


Hozzávalók 4 adaghoz:
A zöldborsó főzelékhez:
50 dkg frissen fejtett zöldborsó
1,5 dl tejszín
1 kanál liszt
1 kanál vaj
1 nagy csokor zöldpetrezselyem

bors
A fokhagymás karajhoz:
4 nagy szelet karaj (csonttal-csont nélkül, mindegy)
6-7 nagyobb cikk fokhagyma
2 kanál liszt
2 kanál olaj

bors


A vajban kissé megfuttatjuk a zöldborsó szemeket, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt félpuhára főzzük. Közben a lisztet elhabarjuk a tejszínnel és a rotyogó zöldborsóra öntjük, kevergetve besűrítjük. Friss, vágott petrezselyemzöldjével főszerezzük. Én nem teszek hozzá cukrot, ahogy sokan készítik, édesen nem szeretem.
A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a lisztbe és mindkét oldalukat pirosra sütjük az olajban. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki! Rádobjuk az apróra vágott fokhagymát és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd fedő alatt 10 perc alatt puhára pároljuk. Ha a víz nagyon elfő, pótoljuk.   



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése