Hozzávalók:
2 kg gogos (pritaminpaprika)
4-5 közepes méretű hagyma
4-5 cikk fokhagyma
40 dkg mustár
3 dl 9%-os borecet
3 dl olaj (napraforgó)
3 dkg só
25 dkg cukor
1 kanál szemes bors
4-5 babérlevél
chili ízlés szerint
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és ujjnyi csíkokra szeljük, a hagymát megatkarítjuk és vékonyan felszeljük. A fokhagymát apróra vágjuk.
A mustárt, az ecetet, az olajat felforraljuk a sóval, a cukorral, a borssal és a babérlevéllel. 5 perc forralás után hozzáadjuk a paprika és hagymaszeleteket, a fokhagymát és további 10-12 percig főzzük. Aki pikánsabban szereti, az tehet hozzá chilipelyhet vagy csípőspaprika karikákat tetszőleges mennyiségben.
Még forrón sterilizált üvegekbe szedjük, szorosan lezárjuk. Takarók közé téve másnapig dunsztolni hagyjuk, amíg a mustáros paprika teljesen kihűl.
Húsok, finom sültek vagy grillezett sajtok kitünő körete. A legfinomabb, ha 2-3 hónapot hagyjuk összeérni az ízeket.
A recept innen, köszönöm.
2 kg gogos (pritaminpaprika)
4-5 közepes méretű hagyma
4-5 cikk fokhagyma
40 dkg mustár
3 dl 9%-os borecet
3 dl olaj (napraforgó)
3 dkg só
25 dkg cukor
1 kanál szemes bors
4-5 babérlevél
chili ízlés szerint
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és ujjnyi csíkokra szeljük, a hagymát megatkarítjuk és vékonyan felszeljük. A fokhagymát apróra vágjuk.
A mustárt, az ecetet, az olajat felforraljuk a sóval, a cukorral, a borssal és a babérlevéllel. 5 perc forralás után hozzáadjuk a paprika és hagymaszeleteket, a fokhagymát és további 10-12 percig főzzük. Aki pikánsabban szereti, az tehet hozzá chilipelyhet vagy csípőspaprika karikákat tetszőleges mennyiségben.
Még forrón sterilizált üvegekbe szedjük, szorosan lezárjuk. Takarók közé téve másnapig dunsztolni hagyjuk, amíg a mustáros paprika teljesen kihűl.
Húsok, finom sültek vagy grillezett sajtok kitünő körete. A legfinomabb, ha 2-3 hónapot hagyjuk összeérni az ízeket.
A recept innen, köszönöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése