2020. január 7., kedd

Saag aloo avagy indiai spenótos krumpli

Hozzávalók 2 adaghoz:
50 dkg krumpli
1 fej vöröshagyma
2-3 cikk fokhagyma
3-4 kanál olaj
1/2 kiskanál római kömény
1/2 kiskanál mustármag (vagy mustármag őrlemény)
1,5-2  kiskanál kurkuma
1/2 kiskanál gyömbérpor vagy ujjnyi friss, reszelt
chili (friss vagy szárított őrlemény)
só, bors
3-4 dl alaplé (hús vgy zöldség)
25 dkg friss spenótlevél
1 kanál vaj

A krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Egy edényben olajon üvegesre pirítjuk a hagymát és a fokhagymát, rászórjuk a fűszereket és még pár percig kevergetve hevítjük. Hozzáadjuk a krumplikockákat, felöntjük annyi alaplével, amennyi ujjnyira ellepi és fedő alatt puhára főzzük. Eddig a burgonya a főzőlevet nagyjából mind magába szívta, ekkor belekeverjük a spenótleveleket is és további pár percig pároljuk. Végezetül hozzáadjuk a vajat is. 
Körítésnek, de akár főételnek is lehet fogyasztani, főtt rizzsel vagy indiai lapos kenyérrel, laccha paratha-val vagy malabar parotta-val.


2 megjegyzés:

  1. Még soha nem halottam erről az ételről, de finom lehet. Minden fúűszer van itthon. Talán ki is próbálom hamarosan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez egy nagyon finom étel, aki szereti a keleti fűszerezést, annak fog ízleni

      Törlés