A júdásfül vagy fafülgomba egy téli gombafaj, nagyon szeretem, az íze semleges, olyan ízt vesz fel, mint amilyen fűszerezéssel készítjük. Roppanós, ruganyos textúrájú, imádom.
Több infót róla itt.
Most egy ananászos, paradicsomszószban elkészített változatát mutatom, az édesen sós picit csípős szaft amiben fő az egyik kedvencem. Ananász helyett helyett lehet 10-15 dkg mazsolával is készíteni, azzal is roppant finom.
Hozzávalók 4 személynek:
3-4 marék júdásfülgomba
2 kanál olaj vagy 1 kanál zsír
1 nagy fej vöröshagyma
2 közepes sárgarépa
1 kápia paprika vagy kaliforniai paprika
2-3 cikk fokhagyma
7 dl paradicsomlé
1 konzerv ananász (a fél kilós)
1-2 kanál szójaszósz
kiskanál halszósz
méz
chilipehely
1 kiskanál szárított vagy friss reszelt gyömbér
bors
1 kanál rizsecet vagy balzsamecet
A gombákat vízbe áztatjuk legalább 1 órára, megtisztítjuk az esetleges szennyeződésektől majd alaposan lecsepegtetjük.
A hagymát apró kockára vágjuk és üvegesre dinszteljük a zsiradékon, hozzáaadjuk a zúzott fokhagymát, a kocázott paprikát és sárgarépát, a gyömbért, a chilipelyhet (ízlés szerint) majd a gombát. Kevergetve pirítjuk, szója és halszósszal ízesítjük, hozzáaadjuk az ananász kockákat, felöntjük a paradicsomlével és fedő alatt 10 percig pároljuk. Az elfőtt folyadékot forró vízzel pótoljuk. Végezetül hozzáaadjuk az ecetet, a mézet, borsozzuk és még pár percig forraljuk.
Főtt rizzsel vagy rizstésztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése