2021. február 6., szombat

Túrós édesmálé vagy kukoricaprósza

Nagyon finom, szaftos, pillanatok alatt elkészíthető egyszerű sütemény.

Hozzávalók egy 20x40 cm-es tepsihez

A tésztához:

4 egész tojás

200 g cukor

250 g rögöstúró

600 g joghurt

150 g búzaliszt

250 g kukoricadara

10 g sütőpor (1 tasak)

csipet só 

vanília

reszelt citromhéj

A locsoláshoz:

2 dl tej

vanília

1 kiskanál narancsvirág olaj (elhagyható)




A puha vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként belevegyítjük a tojásokat, hozzákeverjük a túrót, a  joghurtot,  az aromákat, a sót, majd a liszttel elkevert sütőport és a kukoricadarát.

Sütőpapíros tepsibe öntjük és 180 C fokra előmelegített sütöben 40-45 percet sütjük (tűpróba!).

Ha kész, a teteje pedig kissé megpirult, kivesszük a sütőből, hurkapálcával sűrűn megszurkáljuk, majd meglocsoljuk a vaníliával és narancsvirág olajjal ízesített forró tejjel.

Kihűtve procukorral megszórva fogyasztjuk.

 

2 megjegyzés:

  1. Üdvözlöm! Mennyi túró és mennyi vaj szükséges hozzá? Köszönöm

    VálaszTörlés