Nagyon finom, szaftos, pillanatok alatt elkészíthető egyszerű sütemény.
Hozzávalók egy 20x40 cm-es tepsihez
A tésztához:4 egész tojás
200 g cukor
250 g rögöstúró
600 g joghurt
150 g búzaliszt
250 g kukoricadara
10 g sütőpor (1 tasak)
csipet só
vanília
reszelt citromhéj
A locsoláshoz:
2 dl tej
vanília
1 kiskanál narancsvirág olaj (elhagyható)
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként belevegyítjük a tojásokat, hozzákeverjük a túrót, a joghurtot, az aromákat, a sót, majd a liszttel elkevert sütőport és a kukoricadarát.
Sütőpapíros tepsibe öntjük és 180 C fokra előmelegített sütöben 40-45 percet sütjük (tűpróba!).
Ha kész, a teteje pedig kissé megpirult, kivesszük a sütőből, hurkapálcával sűrűn megszurkáljuk, majd meglocsoljuk a vaníliával és narancsvirág olajjal ízesített forró tejjel.
Kihűtve procukorral megszórva fogyasztjuk.
Üdvözlöm! Mennyi túró és mennyi vaj szükséges hozzá? Köszönöm
VálaszTörlésHelló, ezt ügyesen kifelejtettem: 250 g
Törlés